Programul de lucru pentru eliberarea pașapoartelor, prelungit cu două ore

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Începând de astăzi Programul de lucru pentru eliberarea pașapoartelor, prelungit cu două ore
Social 24 Iunie 2019 / 15:55 1378 accesări 0 comentarii

Reprezentanţii MAI au informat că, de la începutul verii, au fost eliberate peste 130.000 de paşapoarte fără a fi înregistrate depăşiri ale termenului de 10 zile lucrătoare. Totodată, ministerul anunță că programul de lucru cu publicul pentru eliberarea documentelor a fost prelungit, începând cu ziua de luni, cu două ore, în Capitală şi în alte 31 din judeţe, „unde s-a constatat un trend ascendent al numărului de solicitări de paşapoarte”. „Deşi normele legale în vigoare prevăd un termen de 15 zile lucrătoare pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice, în practică acestea se eliberează în doar 10 zile lucrătoare”.

Alte măsuri luate în sensul evitării aglomeraţiei la depunerea cererilor de eliberare a paşaportului luate de MAI vizează posibilitatea de a programare online, pe site-ulhttps://www.epasapoarte.ro/. „Pentru a nu mai sta la coadă pentru ridicarea paşaportului, a fost introdusă posibilitatea expedierii paşaportului simplu electronic prin poştă”, informează MAI.

Reprezentanţii MAI precizează faptul că stadiul cererii depuse de cetăţenii interesaţi de eliberarea unui paşaport poate fi verificat online, la adresahttps://epasapoarte.ro/verifica/. „Începând cu data de 1 ianuarie 2019, au fost puse în circulaţie noile modele de paşapoarte electronice cu elemente suplimentare de siguranţă, fiind printre cele mai de greu de contrafăcut din lume, ceea ce presupune o perioadă specifică pentru implementarea tuturor elementelor de protecţie, unele vizibile cu ochiul liber, altele doar în anumite spectre de lumină”, anunță MAI.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1804 secunde