Proiect care va atrage zeci de mii de turiști pe litoralul românesc (VIDEO)

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Extinderea plajelor din sudul litoralului

Proiect care va atrage zeci de mii de turiști pe litoralul românesc (VIDEO)

Turism 30 Septembrie 2015 / 14:14 4157 accesări

Președintele consultantului Romair Consulting, Gheorghe Boeru: ”În urma acestui proiect, România câștigă 33 de hectare, se aduc aproximativ 3 milioane de tone de nisip și vor fi cu peste 50.000 mai mulți turiști decât înainte”.

Președintele consultantului Romair Consulting, Gheorghe Boeru: ”În urma acestui proiect, România câștigă 33 de hectare, se aduc aproximativ 3 milioane de tone de nisip și vor fi cu peste 50.000 mai mulți turiști decât înainte”.

Operațiunea de lărgire a plajelor de pe litoralul românesc se apropie de final! Micro-plajele din Constanța, Mamaia Sud și Eforie Nord au câştigat deja zeci de metri de nisip fin și au acum peste 100 de metri lățime. După ce au încheiat procesul de îndiguire, constructorii lucrează intens la extinderea plajelor din Tomis Nord (zona Reyna), Tomis Centru (zona Trei Papuci), Tomis Sud (plaja Modern), plaja din Eforie Nord și cea din Mamaia Sud, iar în unele zone din Constanța, lucrările sunt finalizate în proporție de 99%. La Eforie Nord, acolo unde s-au realizat 75% din lucrări, plaja era inexistentă. În această zonă, reprezentanții proiectului estimează că lucrările, în urma cărora plaja va avea 100 de metri lățime, vor fi gata în aproximativ două săptămâni.

ZONE DE PROMENADĂ Pe lângă extinderea plajelor, s-au realizat și zone de promenadă, de unde turiștii să poată admira infinitul albastru al mării. Pe plaja Modern, unde nu de puține ori turiștii s-au plâns de pericolul mare de accidentare, s-a realizat o stabilitate a curenților marini. Nisipul este acum fin, marea a căpătat o altă culoare, de un albastru intens, iar apa nu mai este tulbure. ”Este un proiect ce are ca obiectiv principal protecția populației împotriva inundațiilor și zonelor periculoase și atragerea turiștilor într-un număr cât mai mare pe litoralul românesc. În urma acestui proiect, România câștigă 33 de hectare, se aduc aproximativ 3 milioane de tone de nisip și vor fi cu peste 50.000 mai mulți turiști decât înainte”, a precizat președintele consultantului Romair, Gheorghe Boeru. Proiectul, unic în România, va fi finalizat înainte de termen, potrivit lui Gheorghe Boeru, care spune că în maximum o lună, și nu la 31 decembrie, va fi prezentat raportul final.

PROIECT DE 3 ORI MAI MARE ÎN SUD Ministerul Mediului pregătește și un alt proiect, de trei ori mai mare, pentru celelalte plaje turistice ale litoralului românesc, cu o valoare de aproximativ 500 de milioane de euro. Dacă în cele 5 zone s-a lucrat pe o lungime de 7,3 kilometri, de data aceasta va fi implicată în proiect o suprafață de minimum 24 de kilometri. ”Vor fi 11 loturi, în Mamaia, dar și în sudul litoralului, din Eforie Sud și până în Vama Veche. Suntem în faza de pregătire. Pe 14 octombrie se predă studiul de fezabilitate, iar în noiembrie, aplicația de finanțare către UE. Impactul de mediu e covârșitor - vor fi rezolvate probleme de mediu pe care și lacurile le au, iar fauna va fi protejată”, a spus reprezentantul consultantului. Lucrările vor dura aproximativ 3 ani, iar în unele zone, precum Vama Veche, plajele vor fi mai late chiar și cu 200 de metri.

Imagini spectaculoase

Puteți viziona mai multe filmulețe în care sunt prezentate plajele de pe litoralul românesc atât înainte, cât și după lucrările de reabilitare. Imaginile aeriene spectaculoase ne-au fost puse la dispoziție de Administrația Națională Apele Române (ANAR), prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL), care este beneficiar al proiectului.

Vezi aici video:

https://youtu.be/KY_kE8gTQD8

https://youtu.be/OecpnRhefd0

https://youtu.be/WnkovP73_go

https://youtu.be/NowBAoX9hAM

https://youtu.be/3IogTuQLsaU

Citește și:

Micro-plajele s-au transformat: au acum peste 100 de metri lățime

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.5159 secunde