Proiect de lege pentru protejarea în faţa incendiilor în locuri publice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiect de lege pentru protejarea în faţa incendiilor în locuri publice
Eveniment 22 Februarie 2017 / 07:38 1351 accesări 1 comentariu

Un deputat PMP a înaintat celor două camere ale Parlamentului o propunere legislativă ce vizează protejarea românilor care frecventează cluburi, baruri sau alte locuri publice de pericolele care îi pasc din cauza neamenajărilor corespunzătoare în caz de incendii. Propunerea legislativă vizează completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Legea propusă de Ionuţ Simionca şi susţinută de alţi 74 de parlamentari vizează afişarea la intrarea în spaţiile publice a unor anunţuri privind existenţa sau absenţa unei autorizaţii de securitate la incendiu. Propunerea legislativă a lui Simionca vine în completarea prorogării prin OUG a termenului de obţinere autorizaţiei de securitate la incendiu până la 30 iunie 2017, decizie luată de Guvernul Cioloş din lipsa personalului specializat care ar trebui să se ocupe de aceste autorizaţii. Anterior Guvernul Ponta stabilise prin OUG, ca urmare a tragediei din Colectiv, obligativitatea obţinerii autorizaţiei până la 31 decembrie 2016. Ionuţ Simionca este, însă, de părere, că incendiul produs în acest an la clubul Bamboo arată că pericolele există în continuare şi consideră că este nevoie ca oamenii să fie informaţi asupra riscurilor la care sunt expuşi. Astfel, până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, beneficiarii investiţiilor în construţii şi amenajări publice vor avea obligaţia de a realiza şi amplasa panouri de înştiinţare în dreptul intrărilor în spaţiile repective. "Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu", ar trebui să fie mesajul obligatoriu de afişat. În schimb, localurile cu autorizaţie de securitate la incendiu vor trebui să afişeze mesajul "Acest spaţiu funcţionează cu autorizaţia de securitate la incendiu nr. ... din ... 20...".

"Astfel, persoanele care merg în aceste locuri vor cunoaşte riscul de incendiul pe care şi-l asumă şi vor decide în cunoştinţă de cauză dacă doresc sau nu să se expună acestui risc în mod similar riscului de îmbolnăvire sau deces asupra căruia sunt avertizate prin etichetarea prouselor din tutun", arată iniţiatorul Ionuţ Simionca, în expunerea de motive a proiectului de lege. Nerespectarea acestor obligaţii ar urma să atragă după sine amenzi cuprinse între 20.000 şi 30.000 de lei. Simionca a cerut adoptarea legii în regim de urgenţă: "Iniţiativa legislativă nu poate fi amânată deoarece poate salva vieţi omeneşti".

loading...

1 comentariu

lili 15:46:25 / 22 Februarie 2017
afis

un scuipat in mare, CINE CITESTE afisul si nu intra daca are neaparat nevoie?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1894 secunde