Proiect de lege: Rămâne Ion Iliescu fără 75% din pensie?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiect de lege: Rămâne Ion Iliescu fără 75% din pensie?!
Politică 12 Martie 2016 / 17:30 1680 accesări 2 comentarii

La 26 de ani de la redactarea Proclamaţiei de la Timişoara, foştii membri ai Securităţii şi ai aparatului de conducere comunist, inclusiv Ion Iliescu, ar putea rămâne fără 75 la sută din pensie.

Fostul director al Institutului de Investigare a Crimelor Comuniste, Marius Oprea, membru al Societăţii Timişoara, a afirmat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă convocate pentru a marca 26 de ani de la redactarea şi citirea Proclamaţiei de la Timişoara, că propune elaborarea unei legi prin care foştilor securişti şi membri ai nomenclaturii comuniste să li se taie pensia cu 50 până la 75 la sută, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul lui Alexandru Vişinescu.

Potrivit acestuia, legea i-ar viza pe cei care au făcut parte din nomenclatura comunistă, dar şi foşti securişti, în total, aproximativ 15.000 de persoane din întreaga ţară. Conform lui Oprea, tăierea pensiilor celor vizaţi de lege se poate face printr-o hotărâre a instanţei, în baza informaţiilor obţinute de la CNSAS sau Investigării Crimelor Comunismului. Printre cei vizaţi de această lege ar fi şi fostul preşedinte Ion Iliescu.

Taguri articol
Loading...

2 comentarii

pricopie 19:17:56 / 12 Martie 2016
lege

Da buna lege..sper sa " beneficieze" si traian de ea ca fost turnator securuist.

inf-neica nimeni 19:15:20 / 13 Martie 2016
despre istorici frusrati

Marius Oprea ?,Un neica nimeni care se da mare istoric.Ciugulitor de niste bani de la ONG-uri exotice,ca de produs descoperiri istorice?Nema.!pe unde s-a invartit nu a facut ninmic.In schimb este expert in a trage batul pe uluci ca sa agite cainii si dupa aceea sa le bage sirma pe gat,vorba lui Arghezii.Ba! Iti vine sa -ti iei campii,Cand te apuci de o treaba sa faci ceva,vine cate un ,,ganditor''si-ti mai sugereaza cate o tampenie ca sa te scoata di circuit.Am ramas profund impresionat cand ,student fiind,Oprea asta nu a fost primit in partidul comunist.Dar stiti de ce ?Nu a fost invitat.Si totusi iata ca a dat la facultate,a luat diploma,in functie de medie i s-a repartizat un loc de munca,acum daca a profesat nu mai stim,dar dupa comportament si reusite cred ca nu a facut purici pe nicaieri.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.343 secunde