Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța

Proiect dedicat elevilor care vor să-și continue studiile în domeniul IT și al ingineriei

Educație 28 Aprilie 2021 / 10:10 748 accesări

Consiliul Școlar al Elevilor din cadrul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța a desfășurat ieri, 26 aprilie, a III-a ediție a proiectului „Combinând pasiunea și cariera”, dedicat elevilor care vor să-și continue studiile în domeniul IT și al ingineriei.

Evenimentul a fost prezidat de Andreea-Augustina Constantin, președintele structurii de elevi. Invitații au fost trei foști elevi ai colegiului, actuali studenți la universități de prestigiu din domeniul STEM: George Chichirim, student la Universitatea din Oxford și fost inginer de software la Google, Teodora Moraru, studentă la Facultatea de Automatică și Calculatoare, din cadrul Universității „Politehnica” din București și co-fondator Tire2Tire și Răzvan Mihai Ursu, student la Universitatea Tehnică din München, angajat în activități alături de Apple.

Cei trei le-au împărtășit celor prezenți experiența pe care au avut-o când erau elevi ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” și au răspuns la întrebări, dând sfaturi legate de pașii pe care ei i-au urmat pentru a ajunge la cele mai prestigioase universități din lume.

Studenții i-au purtat pe elevi prin marea de oportunități de care au beneficiat la universitate, le-au prezentat nenumăratele proiecte pe care fiecare instituție le oferă și i-au motivat pe mirciștii prezenți să aspire la continuarea educației de calitate, la cele mai înalte standarde. De asemenea, participanții au înțeles importanța participării la concursuri și olimpiade, dar și la activitățile extrașcolare pe care Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” le oferă elevilor săi.

Totodată, invitații le-au transmis câteva gânduri personale elevilor despre experiența de mircist, dar și despre cea de student.

„CNMB mi-a deschis multe căi, cum spun eu, o multitudine de chei și o infinitate de uși” susține Teodora Moraru, studentă la Universitatea „Politehnica” din București.

„Când mă trezesc în căminul de la Oxford, mă simt ca într-un castel, exact ca în ʻHarry Potterʼ. Merg pe holurile impunătoare ale universității și ajung la acea cantină pe care am văzut-o în film”, împărtășește George Chichirim.

„Primul semestru la TUMünchen a fost de neuitat, intrasem într-o sală cu 600 de elevi. Memorabil.” își prezintă experiența dinaintea pandemiei Răzvan-Mihai Ursu.

Biroul Executiv (președintele, Andreea Constantin, vicepreședinții Alin Barna, Dima Nancu, Luisa Vasile și secretarul executiv, Olivia Murariu) a fost prezent la conferință, asigurându-se de bunul mers al acesteia.

Proiectul „Combinând pasiunea și cariera” va continua în săptămânile următoare cu noi domenii, precum medicină, drept și arhitectură, sub coordonarea Consiliului Școlar al Elevilor CNMB.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2058 secunde