Proiect important! Cuvinte magice: VĂ ROG! POFTIM! MULȚUMESC!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Proiect important! Cuvinte magice: VĂ ROG! POFTIM! MULȚUMESC!

Lifestyle 06 Noiembrie 2018 / 16:31 1724 accesări

Asociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri ADAPTO şi Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa au plăcerea să anunţe derularea proiectului "Cuvinte magice: VĂ ROG! POFTIM! MULȚUMESC!", în perioada 01 noiembrie 2018 – 31 mai 2019. La acest proiect care are îşi propune să readucă în atenţia copiilor și tinerilor conceptul de politeţe ca manifestare de respect, prin implicarea lor directă, apelând la metode de educaţie non-formală, s-au alăturat un număr de douăzeci de unităţi de învăţământ constănţene și din județ.

Parteneri în proiect sunt: Inspectoratul Școlar Județean Constanța, AYG ROMÂNIA şi Radio Constanţa.

Etapele proiectului:

* Ce este POLITEȚEA?

Elevii și profesorii coordonatori vor avea o întâlnire cu membrii celor două asociații și va avea loc o sesiune interactivă numită „Vrei să fi politicos?”

* Ziua POLITEŢEI

Elevii voluntari vor stabili o zi numită "Ziua POLITEŢEI" la care va participa toată unitatea şcolară, fiecare clasă realizând o activitate pe tema proiectului.

În cadrul unității școlare se va face un afiș „10 reguli de politețe în școala mea” în care să fie puse primele 10 reguli de politețe, cele mai dorite, pe care elevii să le și respecte. Ulterior acest afiș va face parte dintr-o broșură, editată la finalul proiectului de cele două organizații inițiatoare.

* Flash mob POLITEŢE

Fiecare şcoală va organiza un flash mob, pe tema proiectului, care va fi prezentat într-un spaţiu public. Pe lângă flash mob-ul pregătit, toți elevii prezenți vor participa la un „super dans”, pe o coregrafie trimisă de organizatori.

Prin acest proiect ne dorim să readucem în atenție conceptul de Politețe, ca mod de comportare în manifestarea respectului pentru ceilalți membri ai comunității.

„Mulți tineri au încetat să mai utilizeze formule precum: „Vă rog! Poftim! Mulțumesc!” care sunt învățate din familie. Politețea și regulile de conduită au început să fie abandonate, tinerii nu mai înteleg rostul lor. În lipsa unei educații coerente, adolescentul/tânărul ignoră utilitatea lor, iar comunicarea devine grosolană, comportamentul ireverențios, conducând la intoleranță și putând genera stări conflictuale”, a declarat Mara Traistrau, președinte Asociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri ADAPTO.

Taguri articol


12