Proiecte multe, idei copy-paste?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Programul lui Claudiu Palaz (MP) pentru Primăria Constanța Proiecte multe, idei copy-paste?
Politică 11 Martie 2016 / 21:46 1018 accesări 3 comentarii
Claudiu Palaz (MP) și-a lansat candidatura la Primăria Constanța în fața șefului său de partid, Traian Băsescu, anunțând proiecte pe care administrația locală le derulează deja

Claudiu Palaz (MP) și-a lansat candidatura la Primăria Constanța în fața șefului său de partid, Traian Băsescu, anunțând proiecte pe care administrația locală le derulează deja

În sala mare a Casei de Cultură, în care s-a intrat doar pe bază de invitație și de bilet (aveam senzația că intru într-o sală de spectacole unde urma să concerteze Fuego și Irina Loghin), Mișcarea Populară (MP) și-a lansat, vineri seara, candidatul la funcția de primar al municipiului reședință de județ - Caludiu Palaz. După cum era de așteptat, de la acest moment important, primul de acest gen din istoria fragedă a acestui partid-om, nu putea să lipsească creatorul Mișcării, Traian Băsescu, cel care a născut această formațiune în 2013, din ambiție și supărare că protejata sa, Elena Udrea, nu a fost aleasă președinte al defunctului PDL. Revenind la vremurile actuale, primul lucru pe care l-am remarcat la candidatul MP pentru Primăria Constanța a fost discursul agresiv la adresa a tot ceea ce s-a făcut în Constanța. Palaz ne-a amintit, practic, de campaniile electorale făcute în urmă cu 15 - 20 de ani, când mai important era să-i injuri pe ceilalți decât să vorbești despre propriile proiecte. Culmea este că, deși Palaz a repetat obsesiv atacurile la adresa celor care au condus în trecut Constanța, șeful său, Traian Băsescu, a evitat să adopte același ton: „Este orașul meu natal și nu spun nimic rău de el”.

PROGRAM STUFOS Ca un subaltern care vrea să-și impresioneze șeful cel mare, pentru a ajunge și el un șef mai mic (peste Constanța, pentru că, deocamdată, este doar un șef al unui partid mic), Claudiu Palaz a prezentat și un foileton de program, în care a abordat aproape orice domeniu, de la dezvoltare până la recreere. Mult prea lung și prea stufos, lucru remarcat inclusiv de Traian Băsescu, care i-a atras atenția lui Palaz că ceea ce dorește el să facă se realizează în trei mandate, nu în unul, programul candidatului MP conține multe programe, care, culmea, sunt derulate în prezent chiar de actualul primar interimar al Constanței, Decebal Făgădău. Printre acestea se numără reînnoirea parcului auto al RATC (proiect anunțat în urmă cu câteva zile de Primăria Constanța), acordarea de tichete sociale (proiect aflat deja în derulare la inițiativa lui Făgădău) ori schimbarea site-ului Primăriei. „Programul electoral este baza pe un concept piramidal (să sperăm că, în cazul în care Palaz va ajunge primar, sistemul piramidal propus de el să nu fie de tipul Caritas, care a fost una dintre cele mai mari escrocherii din România, n.r.). Îmi doresc ca administrarea oraşului să fie trainică precum piramidele, îmi doresc un oraş liber din punct de vedere economic”, a punctat Palaz. Printre numeroasele promisiuni făcute de candidatul Mișcării Populare, se numără amenajarea unui parc industrial, atragerea de investitori, stabilirea relaţiilor cu ambasadele, sprijinirea turismului, reglementarea comerţului ambulant, organizarea de spectacole pentru turişti, eliminarea „taxelor aberante”, modernizarea creşelor, grădiniţelor şi şcolilor, crearea Spitalului Municipal prin preluarea Spitalului CFR, relansarea culturii, facilităţi pentru artişti, salvarea FC Farul, stoparea toaletării haotice a copacilor, mai multe spații verzi, crearea unei faleze de promenadă în Parcul Tăbăcărie, monitorizarea video a parcărilor și intersecțiilor, angajarea foști militari și polițiști la Poliția Locală șamd. În concluzie, promisiuni multe, vorbe la fel. În ceea ce privește faptele, rămâne de văzut.

Un condamnat la închisoare, printre candidații MP

Cu această ocazie, Mișcarea Populară și-a lansat candidații pentru 25 de primării din cele 70 existente. Interesant este că printre candidații anunțați de MP se numără și fostul primar al comunei Castelu Nicolae Anghel, care a fost demis, anul trecut, în urma condamnării sale la șase luni de închisoare cu suspendare, pentru neglijență în serviciu. Chiar dacă are o sentință de condamnare la închisoare cu suspendare, Nicolae Anghel este bun pentru președintele organizației județene Constanța a MP, care îl propune pe Anghel pentru un nou mandat de primar al comunei Castelu. Surpriza cea mare a venit la finalul lansării, când, întrebat de presă dacă știe de această situație, Traian Băsescu s-a arătat mirat de situație și a îndemnat mass-media să se adreseze lui Palaz.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.2564 secunde