Proiecte PSD de modificare a aceleiași legi, depuse separat, la interval de o săptămână

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Proiecte PSD de modificare a aceleiași legi, depuse separat, la interval de o săptămână

11 Octombrie 2016 / 10:25 333 accesări

Mai mulți senatori social-democrați propun, prin două proiecte distincte de modificare a aceleiași legi, măsuri mai drastice împotriva celor care își abandonează autovehiculele pe spațiul public.

Potrivit celor șase senatori PSD care au inițiat proiectul de lege, printre care Ioan Chelaru, Ovidiu Donțu și Augustin Mitu, modificarea ar veni ca ”răspuns la o nevoie izvorâtă din realitățile existente în prezent în foarte multe localități”.

Prin modificare se urmărește reducerea termenului de la care se consideră un autiovehicul abandonat, de un an la o lună, dar și dublarea cuantumului amenzii pentru ”o mai eficace responsabilizare a deținătorilor de vehicule staționate pe spețiile publice”, ajungând la sume cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei.

”Numărul mare de autovehicule în stare tehnică precară sau fără stăpân ori abandonate pe domeniul public creează o serie de probleme autorităților locale, cum ar fi îngreunarea traficului deja supraaglomeraat, ocuparea spațiului public, în condițiile unei lipse acute de locuri de parcare și, în cele din urmă, dar la fel de importante, ne referim și la aspectele estetice”, se arată în expunerea de motive care însoțește proiectul de lege.

Inițiatorii susțin că forma actuală a legii 421/2002 nu conferă autorităților locale posibilități reale de înlăturare a acestora.12
Pagina a fost generata in 0.2439 secunde