Proiectul Antrenat de Majorat a ajuns la peste 200 de liceeni din orașul Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiectul Antrenat de Majorat a ajuns la peste 200 de liceeni din orașul Constanța Constanța, 13 mai 2019
Social, Educație 13 Mai 2019 / 13:53 497 accesări 0 comentarii

Vineri, 10 mai, Asociația Joc Responsabil a desfășurat cel de-al patrulea seminar din acest an din cadrul proiectului Antrenat de Majorat, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ și Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța. Proiectul este dezvoltat și implementat de Asociația Joc Responsabil cu sprijinul financiar al Game World.

Sub forma unor discuții interactive, Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert și ambasador al Asociației Joc Responsabil, le-a vorbit celor peste 200 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a ale Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ și Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanța despre conceptul de noroc, ce este cu adevărat important în relaționarea socială și cum trebuie să reacționeze adolescenții la tentațiile divertismentului adresat adulților. De asemenea, a subliniat modul în care adolescenții trebuie să se poziționeze în raport cu valoarea și câștigarea banilor și a vorbit despre modalitățile de afirmare a adolescenților altfel decât prin consumul de distracție sau câștigul rapid de bani.

„Proiectul Antrenat pentru Majorat își propune să abordeze adolescenții din mai multe perspective - jocuri, bani, prietenie, noroc - precursori care pot duce la tulburarea de control în jocul de noroc. Dacă educăm adolescenții, vom avea viitori adulți care, dacă vor dori să consume servicii de joc de noroc, o vor face în cunoștință de cauză”, a spus Dr. Cristian Andrei.

Alături de Constanța, anul acesta, proiectul Antrenat de Majorat va ajunge în Alba-Iulia, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Buzău, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Timișoara și Vaslui. De la lansarea sa, în toamna anului 2017 și până în prezent, proiectul Antrenat de Majorat a ajuns în 10 orașe, la aproape 2.000 de elevi de clasa a XI a și a XII a din 15 licee.

„Piața jocurilor de noroc s-a dezvoltat mult în ultimii ani, iar operatorii din această industrie, la fel ca orice actor important dintr-o economie, trebuie să acționeze astăzi astfel încât să fie responsabili față de toți cei cu care interacționează direct și indirect, inclusiv față de comunitatea în care își desfășoară activitatea. Știm cu toții că, practicate fără măsură, jocurile de noroc pot genera probleme sociale. Prin Antrenat de Majorat ne propunem să contribuim activ la educarea tinerilor privind adoptarea unei atitudini responsabile față de jocurile de noroc”, spune Liviu Popovici, președintele Asociației Joc Responsabil.

„Un astfel de proiect este o inițiativă excelentă și o oportunitate remarcabilă pentru adolescenții aflați în pragul majoratului, deoarece le permite să conștientizeze consecințele unor gesturi, poate, cotidiene, și, tocmai de aceea inofensive. Perspectiva adusă de acest proiect îi pregătește pe tineri - dar este un semnal și pentru adulții din jurul lor - pentru o perioadă extrem de dinamică și solicitantă din viața lor", a spus Carmen Bucovală, director adjunct la Liceul Teoretic „Ovidius“ din Constanța.

Proiectul a fostprimit cu entuziasm de tinerii din liceulnostru, care au fostîncântați de manierarelaxatășiinedită de susținere a activitățiidesfășurate de dr. Cristian Andrei. Temelediscutate cu elevii s-au mulatfoarte bine peproblematicaspecificăperioadeiadolescenței, cândtineriisunt - perând - mulțumițișiapoiatât de nemulțumiți de ceeaceîșipropun, încearcăsaurealizează, șiîșicaută un sistem de valoridupă care să se ghidezeîntr-o lumeaadulțilorîn care predomină reguli și rigori”, a spus Prof. Loredana-Elena Tănase, director adjunct la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța.

Despre Antrenat de Majorat

Antrenat de Majorat este un proiect al Asociației Joc Responsabil și se află la a treia ediție anuală. Proiectul s-a lansat în toamna anului 2017, prin susținerea primului seminar la Colegiul Național Matei Basarab din București. Antrenat de Majorat își propune să educe tinerii pentru a putea face alegerile potrivite, a cunoaște riscurile implicării în activități care nu corespund nivelului lor de dezvoltare psiho-socială şi care le pot afecta evoluţia ulterioară precum și să demonstreze implicarea reală a industriei jocurilor de noroc în procesul de educare și prevenție în rândul tinerilor. Pentru mai multe detalii, vizitați pagina de Facebook https://web.facebook.com/Joc-Responsabil-516495092028403/.

Despre Asociația Joc Responsabil

Asociația Joc Responsabil dezvoltă și implementează programe specifice referitoare la efectele practicării jocurilor de noroc și raportarea socială la acestea. Astfel, inițiază și participă la diferite activități menite să prevină dependența de jocuri de noroc și să crească interesul populației pentru programul “Joc Responsabil”; stimulează cultura de prevenire a unui comportament patologic de joc; promovează starea de echilibru legată de jocurile de noroc prin campanii și acțiuni de promovare și conștientizare; asistă jucătorii cu probleme de dependență legate de jocurile de noroc și oferă ședințe de evaluare și terapie pentru jucători și familiile acestora, cu psihologi și psihoterapeuți specializați în tratarea problemelor specifice acestui domeniu. Pentru mai multe detalii, vizitați website-ul www.jocresponsabil.ro. (P)Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1388 secunde