Proiectul parcului de miniaturi din Tăbăcărie avansează. Contoversele continuă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiectul parcului de miniaturi din Tăbăcărie avansează. Contoversele continuă
Administrație 12 Iunie 2018 / 17:51 1059 accesări 1 comentariu

Proiectul prin care se vrea crearea unui mini-parc de miniaturi în Parcul Tăbăcărie pare să avanseze. Consilierii locali constănțeni au fost convocați, în ședință de îndată, pentru a vota două hotărâri legate de finanțarea acestui proiect transfrontalier pe fonduri europene, gândit în parteneriat cu autoritățile din Bulgaria. Proiectul, în valoare de un milion de euro, presupune „crearea unui parc de miniaturi menit să ofere deopotrivă părții române și bulgare o platformă concretă de dialog, cooperare și inițiativă în domeniul turismului”.„ Municipiul Constanţa nu dispune în acest moment de un parc de agrement important din punct de vedere strategic şi care să contribuie la atragerea de turişti în municipiul Constanţa, acest tip de parc putând fi, dezvoltat în Parcul Tăbăcăriei, care oferă toate condiţiile necesare construirii unui astfel de parc tematic, atât din punct de vedere al poziţionării lui (fiind accesibil transportului public), cât şi a întinderii. Crearea unui parc de miniaturi unde vor fi reprezentate la scară redusă cele mai importante obiective atât din judeţul Constanţa cât şi din districtul Dobrich dar şi monumente reprezentative la nivel naţional din România şi Bulgaria, punându-se accent în primul rând pe cele care aparţin patrimoniului cultural şi istoric din cele 2 ţări, România şi Bulgaria, va creşte interesul turiştilor români şi străini pentru Municipiul Constanţa, cât şi pentru partenerul bulgar”, se arată în expunerea de motive a proiectelor. „Vom utiliza fponduri europene pentru ca pe această suprafață să punem gazon, să punem un sistem de iluminat și de iriganii, chiar și să punem un luciu de apă. Odată utilizat un cent din fonduri europene, nimeni nu va mai putea să schimbe destinația zonei. Prin acest proiect, ne propunem să creștem suprafața de spațiu verde, renunțând la aleile betonate. Este un proiect de suflet. Nu ne-am propus reducerea spațiului verde, ci dimpotrivă, revitalizarea lui”, a declarat primarul Decebal Făgădău. Amintim că acest proiect a generat o mulțime de controverse și proteste. „Deși Constanța mai dispune de terenuri care să întrunească atributele avute în vedere de inițiator (suprafață și accesibilitate), a fost preferat Parcul Tăbăcărie pentru a intensifica activitățile economice în vecinătatea zonelor amenajate. Prin acest proiect se reduce suprafața verde a zonei amenajate și, implicit, a Parcului Tăbăcărie. În mod practic, acest proiect, chiar dacă poate fi analizat ca un plus din punct de vedere financiar, nu garantează atragerea de turiști. În realitate, turiștii sunt atrași de obiectivele propriu-zise, spre exemplu de Cazino, și mai puțin de machetele acestor obiective”, declarau reprezentanții USR Constanța într-o plângere prin care au cerut retragerea proiectului.

Loading...

1 comentariu

CT 11:09:48 / 14 Iunie 2018
transportul in comun din Constanta!

Au ciuntit parcurile la greu, acum le "coafeaza".... cum ramane cu transportul in comun? Ilustrii primari, au scos transportul eco, troleibuze/tramvaie si au adus niste rable din Ucraina... ce vor fi inlocuite cu ce? Uite ce face un primar pe care il intereseaza locuitorii orasului care ii platesc salariul: "Cluj-Napoca este primul oras din Romania in care circula deja autobuze electrice. Pe lângă cele 11 autobuze electrice, Primăria Cluj-Napoca intentioneaza sa mai achizitioneze inca 30 de autobuze electrice, 50 de troleibuze si 24 de tramvaie. In acest sens, autoritatile clujene au depus o cerere de finantare pentru sustinerea transportului electric nepoluant în oras in cadrul Prioritătii de investitii 4e, Obiectivul specific 4.1 din Programul Operational Regional 2014-2020" Asadar, ei pot... primarul nostru PSD-ist, ce face pt oras? Blocuri pentru romi?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1925 secunde