Proiectul pentru eliminarea pensiilor speciale, la vot final pe 28 ianuarie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiectul pentru eliminarea pensiilor speciale, la vot final pe 28 ianuarie
Politică 20 Ianuarie 2020 / 18:09 1051 accesări 0 comentarii

Proiectul de eliminare a pensiilor speciale va fi supus votului final al Camerei Deputaţilor pe 28 ianuarie, a anunţat preşedintele forului legislativ, Marcel Ciolacu. Acesta a explicat că va fi scos amendamentul prin care sunt eliminate indemnizaţiile speciale pentru sportivi şi personalităţi.

"La Camera Deputaţilor am hotărât ziua de 28 ianuarie plen pentru votarea proiectului de pe ordinea de zi privind pensiile speciale. Nu mai avea rost ca PSD să facă o altă solicitare de sesiune extraordinară, chiar era un joc mai mult politic şi dădea o notă de neseriozitate. Proiectul de lege nu mai trebuie dezbătut. Va veni în plen la vot şi vom scoate amendamentul Comisiei privind sportivii şi personalităţile României care erau prinse în acel amendament. Cu alte cuvinte, pe 28 va fi dezbatere, scoţând acel amendament, plus vot final", a declarat Marcel Ciolacu, la Parlament, după şedinţa Birourilor Permanente Reunite.

Dezbaterile din Comisia de specialitate au avut loc pentru ambele iniţiative privind eliminarea pensiilor, atât a PNL, cât şi a USR, însă raportul favorabil a fost dat pentru propunerea PNL.

Proiectul PNL are în vedere eliminarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii, printre care: deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România. Indemnizaţiile speciale nu au fost eliminate în cazul militarilor şi poliţiştilor.

Preşedintele Comisiei pentru Muncă, deputatul PSD Adrian Solomon a depus un amendament prin care indemnizaţiile de merit pentru sportivi şi artişti sunt eliminate.

Însă, în şedinţa plenului din 18 decembrie, Camera Deputaţilor nu a supus votului proiectul de lege al PNL privind eliminarea pensiilor speciale.

Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1713 secunde