Proiectul primarului Făgădău crește taxele și impozitele constănțenilor cu 15%

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiectul primarului Făgădău crește taxele și impozitele constănțenilor cu 15%
Administrație 26 Aprilie 2019 / 09:53 1461 accesări 5 comentarii
Primarul Făgădău, în vremea când, cosmetizat și aflat în campanie electorală, părea că se bucură...

Primarul Făgădău, în vremea când, cosmetizat și aflat în campanie electorală, părea că se bucură...

Aleşii locali au votat, în ședința Consiliului Municipal Constanța convocată joi, 25 aprilie, proiectul de hotărâre inițiat de primarul Decebal Făgădău referitor la taxe și impozite. Votul favorabil proiectului aduce constănțenilor, începând cu anul 2020, o creștere a taxelor şi impozitelor de 15%, dintre care 4,6% reprezintă alinierea cu indicele de inflaţie, iar diferenţa de 10,4% este “strategia” pe care și-au asumat-o primarul şi consilierii care au girat proiectul cu votul lor.

Recunoscând că anul trecut a fost închis de primărie cu un deficit consistent, primarul a ținut să se lamenteze că anul acesta nu are cel mai bun buget al municipiului” din cauza faptului că, anul acesta, Guvernul PSD - ALDE, prin măsurile de creștere a salariului minim și de scădere a cotei de impozitare, a privat bugetul orașului (“generator de locuri de muncă”) de sume importante, dar a admis în final, în pofida susținerii anterioare, că bugetul de anul acesta îl depășește cu mult pe cel de anul trecut, grație faptului că același govern a crescut substanțial cotele alocate autorităților locale.

Până când primarul Decebal Făgădău, inițiatorul proiectului prin care taxele și impozitele constănțenilor cresc cu 15%, se hotărăște dacă a crescut sau a scăzut bugetul orașului datorită, respectiv, din cauza guvernului alcătuit în cea mai mare parte din miniștri ai partidului care l-a propulsat și pe el în scaunul de edil-șef, constănțenii nu au niciun motiv să se bucure că în 2020 vor plăti pentru locul de parcare o taxă anuală crescută, de la 175, la 200 de lei. Poate un motiv de bucurie ar fi faptul că, totuși, consilierii locali nu au aprobat creșterea taxei de habitat așa cum a propus-o Făgădău în proiectul pe care l-a inițiat, adică de la 5 la 7,5 lei, ci doar o majorare de la 5 la 6,5 lei.

În rest… să nu ne întristăm nici pentru faptul că Primăria a încheiat anul trecut cu un deficit deloc de neluat în seamă, inclusiv pentru faptul că, după cum o recunoște și primarul Făgădău, a fost nevoită să plătească sume uriașe în urma proceselor care i-au fost deschise și a hotărârilor de instanță rămase definitive în respectivele spețe. Sperăm că primarul înțelege că asta nu a fost vina guvernului PSD - ALDE ci a sa sau a aparatului pe care îl păstorește. Sau a amândurora. Și mai sperăm că înțelege că abuzurile primarului și ale aparatului său față de cetățenii și firmele plătitoare de taxe și impozite în acest oraș, se sanctionează prin instanță, dar în cele din urmă, amenzile și despăgubirile care se constituie în sume uriașe, dar pentru care vinovații nu răspund, ajung să fie aruncate tot în spinarea contribuabilului.Pagina a fost generata in 0.1529 secunde