Proiectul prin care va înflori turismul în Techirghiol!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministrul Dezvoltării a semnat contractul

Proiectul prin care va înflori turismul în Techirghiol!

Administrație 20 Martie 2019 / 17:36 2007 accesări

Orașul Techirghiol ar putea redeveni una dintre cele mai importante destinații turistice din județul Constanța. Miercuri, 20 martie, primarul Iulian Soceanu a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Valorificarea potenţialului balnear şi turistic al Lacului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare”. Evenimentul a avut loc la Grădina Botanică din Techirghiol, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale, vicepremierul Daniel Suciu şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu. „Este cel de-al patrulea proiect, depus de Primăria Techirghiol, care obţine finanţare. Au fost depuse până în prezent șapte proiecte în valoare totală de peste 15 milioane de euro, proiecte care vin să dezvolte staţiunea balenară Techirghiol. Iată că avem deja semnate patru dintre aceste proiecte care însumează o valoare de peste 11 milioane de euro, şi care vin să contribuie decisiv la dezvoltarea şi îmbunătăţirea infrastructurii. Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestor proiecte, dar şi celor care ne-au sprijinit pentru a putea fi finanţate”, a declarat primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu. La rândul său, vicepremierul Daniel Suciu a afirmat că proiectele de dezvoltare ale localităţilor nu trebuie să aibă culoare politică.

„Cât voi ocupa funcţia de ministrul al Dezvoltării voi susţine orice proiect care vine să contribuie decisiv la creşetrea calităţii vieţii în România, indiferent de culoarea politică a celor care conduc unităţile administrativ-teritoriale”, a declarat vicepremierul, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu.

DETALII DESPRE PROIECT

Obiectivul general al proiectului „Valorificarea potenţialului balnear şi turistic al Lacului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare” este de a asigura infrastructura publică necesară dezvoltării turismului balnear în staţiunea Techirghiol şi valorificarea extinsă şi durabilă a Lacului Techirghiol, ca resursă naturală şi culturală pentru întregul litoral românesc. Investiția presupune asigurarea accesibilităţii şi dotării tehnico-edilitare a zonei sudice de dezvoltare a staţiunii, prin modernizarea străzii Lacului şi extinderea ei până la o lungime de 1.115 metri liniari, inclusiv integrarea reţelelor de utilităţi primare în corpul străzii şi a sistemului de iluminat public. De asemenea, se are în vedere asigurarea dezvoltării turistice, economice şi comunitare a zonei deservite de strada Lacului, prin asigurarea condiţiilor tehnice de branşare şi acces la carosabil a riveranilor străzii. Nu în ultimul rând, proiectul presupune asigurarea valorificării durabile a Lacului Techirghiol printr-o infrastructură publică eficientă şi integrală care va deservi malul sud-vestic al obiectivului natural pentru vizitarea Grădinii Botanice, activităţi de birdwatching, pescuit şi explorare a ariei protejate.12
Pagina a fost generata in 0.1559 secunde