Promenada Mamaia, modernă și exotică, în același timp

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Aspect sud-american Promenada Mamaia, modernă și exotică, în același timp
Politică 30 Iulie 2015 / 00:00 1713 accesări 1 comentariu

Turiștii care aleg să viziteze stațiunea Mamaia au șansa să se bucure de cele mai relaxante plimbări pe o promenadă modernă care le va da senzația că se află într-o stațiune exotică, asemenea celor din America de Sud. După ani de muncă și controverse, promenada turistică din Mamaia a fost finalizată complet. Proiectul este unul dintre cele mai mari, importante și costisitoare derulate în Mamaia, inițiate de fostul primar al Constanței Radu Mazăre. Investiția a costat mai mult de 68 de milioane de lei, bani obținuți din fonduri europene.

REAMENAJARE COMPLETĂ Reabilitată pe o lungime totală de șapte kilometri, de la Poarta Maramureșeană ce marchează intrarea în Satul de Vacanță până în zona Complexului Hotelier Bicaz, promenada are, acum, un aspect unitar și modern. „A fost nevoie de înlocuirea completă a pavajului și s-au înlocuit complet mobilierul urban și sistemul de iluminat”, a explicat arhitectul Adrian Dinu, care s-a ocupat de proiectare. Piațetele Perla, Cazino și Rex au fost reamenajate, în așa fel încât să permită desfășurarea spectacolelor estivale. În piațeta Perla a fost amplasată o scenă pe care se vor desfășura spectacole toată vara. Mai mult, în zona Cazino Mamaia au fost instalate câteva panouri LED prin care sunt transmise în timp real principalele evenimente din stațiune și din Constanța. Managerul de proiect, Ani Merlă, a mai explicat că, pentru sezonul estival viitor, se urmărește crearea unui regulament cu privire la acordarea autorizațiilor pentru comercianții care au standuri în piațete, astfel încât să aibă prioritate vânzătorii de suveniruri și de obiecte tradiționale și lucrate manual. Nu în ultimul rând, odată cu reabilitarea promenadei a fost reorganizat și sistematizat traficul în stațiunea Mamaia, astfel încât să fie create noi locuri de parcare. „Prin noua organizare, a fost dublat numărul locurilor de parcare. Înainte, existau 550 de locuri, iar acum sunt 1.200”, a mai explicat Ani Merlă.

INOVAȚIE În afară de lucrările clasice de reabilitare, au fost instalate sisteme inovatoare de preluare a apelor pluviale și racordare la utilități. Pentru colectarea apelor pluviale, s-a instalat un sistem pilot, care preia și filtrează un volum mare de apă instantaneu. Este mult mai curat și nu necesită riscul de refulare sau inundare. În plus, au fost amenajate 49 de puncte de racordare la rețelele de apă potabilă, canalizare și electricitate, prin intermediul cărora agenții economici de pe plajă pot să se racordeze oricând, fără să fie nevoie de intervenții pe promenadă. „Practic, avariile și racordurile se pot rezolva doar operând prin punctele respective, fără să se mai facă săpături și să se scoată pavajul”, a explicat Dinu.

PROIECTE AMBIȚIOASE Proiectul de reabilitare a promenadei din Mamaia face parte dintr-un amplu program inițiat de fostul primar Radu Mazăre, prin care s-a schimbat complet fața stațiunii. Reamintim că unul dintre cele mai ambițioase este cel prin care a fost amenajată deja celebra Telegondolă, unică în regiune. Nu trebuie uitat și imensul parc acvatic Aqua Magic, un adevărat magnet pentru turiștii din țară și din străinătate. Cele mai noi investiții importante și, totodată, utile în Mamaia sunt reprezentante de amenajarea a unei pasarele de promenadă și a trei pasarele pietonale, stilizate, amplasate în zone importante din stațiune. Aspectul deosebit al pasarelelor „Iaht”, ”Val Retro” și ”Năvod” înfrumusețează stațiunea și oferă un plus de siguranță turiștilor care vor să traverseze șoseaua, precum și șoferilor care pot circula mai ușor.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1547 secunde