Proprietarii TikTok susțin că Administrația Biden le-a cerut să-și vândă aplicația sau aceasta va fi interzisă în SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Proprietarii TikTok susțin că Administrația Biden le-a cerut să-și vândă aplicația sau aceasta va fi interzisă în SUA

Tehnologie 16 Martie 2023 / 09:12 503 accesări
Foto: unplash.com

Foto: unplash.com

Informația a fost furnizată Reuters de către compania chineză ByteDance, care deține TikTok și, deși ar fi cea mai serioasă măsură luată de Administrația Biden împotriva acesteia, nu este prima dată când aplicația chinezească s-ar confrunta cu o astfel de situație. Donald Trump, a încercat și el să interzică TikTok în 2020, dar măsura a fost blocat de instanțele din SUA.

TikTok este considerată atât de autoritățile din SUA, cât și de cele din UE, un risc de securitate, pentru că fiecare telefon pe care este instalată devine un potențial instrument de spionaj al Chinei.

Directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, urmează să apară în fața Congresului SUA, săptămâna viitoare. Luna trecută, Casa Albă a dat agențiilor guvernamentale 30 de zile pentru a se asigura că niciunul dintre angajați nu are aplicația TikTok instalată pe dispozitive.

Senatul pregătește o lege ce va acorda Administrației Biden prerogativa de a interzice TikTok și alte tehnologii care folosesc servere din afara SUA, dacă acestea reprezintă amenințări pentru securitatea națională.

Sursa: Reuters, BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1338 secunde