Proprietarul cailor găsiţi abandonaţi, a fost amendat cu 3.000 de lei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Proprietarul cailor găsiţi abandonaţi, a fost amendat cu 3.000 de lei

Eveniment 26 Ianuarie 2021 / 10:18 447 accesări

Proprietarul a 35 de cai găsiţi abandonaţi pe malul lacului Zarguzon, în apropierea localităţii Techirghiol, a fost identificat şi amendat cu 3.000 de lei pentru nerespectarea Legii protecţiei animalelor, a informat, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Cabalinele au fost plasate într-un adăpost autorizat din judeţ, unde li se asigură inclusiv asistenţă sanitar-veterinară.

Autorităţile constănţene s-au sesizat în urma apariţiei pe Facebook a unor imagini cu zeci de cai neîngrijiţi şi subnutriţi, unii dintre ei legaţi, pe un teren viran din zona Techirghiol.

„Poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi ai Poliţiei oraşului Techirghiol au efectuat verificări, iar, în urma celor constatate, au fost identificate 35 de cabaline. La faţa locului, s-au deplasat şi reprezentanţi ai DSVSA Constanţa, care au evaluat starea animalelor. În urma cercetărilor, poliţiştii au luat măsura plasării acestora într-un adăpost din judeţul Constanţa, potrivit OUG 175/2020“,a transmis IPJ.

Conform reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, caii vor rămâne 45 de zile, pe baza unui ordin de plasare, în adăpostul unde au fost transportaţi, proprietarul putând să-i revendice în perioada menţionată doar dacă dovedeşte că le poate asigura condiţiile de trai necesare.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1758 secunde