Propunerile FRF pentru noua videoconferință UEFA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal

Propunerile FRF pentru noua videoconferință UEFA

Sport 31 Martie 2020 / 09:12 728 accesări

Site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal a informat că având în vedere evoluția pandemiei COVID-19, UEFA a stabilit o videoconferință cu reprezentanți ai tuturor celor 55 de federații naționale, dedicată situației reprogramării tuturor partidelor din diferite competiții.

Discuțiile vor avea loc miercuri, 1 aprilie, de la ora 13.00, ora României.

FRF va propune extinderea termenului de 30 iunie, stabilit de UEFA în data de 17 martie a.c., cu scopul de a se obține mai mult timp pentru finalizarea competițiilor interne. Termenul stabilit în prezent ca fiind cel mai apropiat pentru reluarea competițiilor fotbalistice din România este 16 mai 2020, dacă situația privind epidemia COVID-19 se va îmbunătăți în jurul acestei date.

Pe ordinea de zi a videoconferinței UEFA se află:

Meciurile echipelor naționale programate în iunie;

Competițiile europene intercluburi - posibilitățile de a le încheia pe cele din actualul sezon și impactul asupra celor din sezonul viitor;

Situația contractuală a fotbaliștilor și perioadele de transfer;

Licența UEFA și Fair-Play-ul financiar;

Preliminarii EURO feminin ;

Preliminarii EURO U21;

Situația competițiilor selecționatelor de juniori, masculin și feminin, U17 și U19, precum și turneele internaționale de dezvoltare U16.

De asemenea, în cadrul videoconferinței se va analiza situația din fiecare țară în ceea ce privește competițiile naționale.

FRF a solicitat FIFA mărirea perioadei de transferuri

Federația Română de Fotbal a făcut deja un demers, solicitând FIFA modificarea perioadei de transferuri din vară, astfel încât un jucător să poate fi transferat doar după finalizarea sezonului competițional. În aceste condiții, integritatea competiției nu ar avea de suferit.

Totodată, pentru a încuraja circulația sumelor de bani în fotbal, termenul limită de 7 septembrie, așa cum este el stabilit astăzi, să fie extins până aproape de finalul anului. În caz contrar, s-ar înregistra foarte puține transferuri, atât la nivel național, cât și la nivel internațional, ca urmare a faptului că piața de transferuri se contractă pe termen scurt, iar cluburile vor avea mai puține lichidități în prima parte a sezonului competițional.12