Protagoniştii din Toate pînzele sus sărbătoresc în Portul Tomis

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Protagoniştii din Toate pînzele sus sărbătoresc în Portul Tomis

Cultură 24 Iunie 2009 / 00:00 1292 accesări

Actori ai serialului de televiziune „Toate pînzele sus\", printre care se numără Ion Besoiu şi Jean Constantin, se vor întîlni sîmbătă, în Portul Tomis, de unde va pleca o velieră pe itinerarul corabiei din film, pentru a sărbători 33 de ani de la lansarea peliculei. Ambarcaţiunea românească Phoenix va pleca într-o lungă călătorie pe itinerarul fictiv al corabiei Speranţa (pe traseul vechilor porturi Stambul, Pireu, Gibraltar, Port Said, Montevideo, Buenos Aires, Strîmtoarea Magellan, Punta Arenas) şi va ancora pe partea cealaltă a globului, în Ţara de Foc. Pe una din insulele celui mai sudic punct al Americii de Sud, echipajul velierului Phoenix (familia Marius şi Cătălina Albu) va arbora drapelul românesc şi va inaugura un mic monument ce evocă eroii poveştii.

Dacă totul va decurge conform planului, Phoenix (un velier cu o lungime de 10 metri ce a fost relansat la apă weekend-ul trecut, după reparaţii pregătitoare călătoriei) se va întoarce în ţară peste doi ani, pe ruta parcursă de navigatorul Magellan, prin strîmtoarea ce-i poartă numele. Velierul va parcurge circa 45.000 mile marine prin trei mari oceane: Atlantic, Pacific şi Indian.

Marius Albu este primul român care a înconjurat de două ori mapamondul într-o ambarcaţiune cu vele şi un alpinist experimentat. În ceea ce priveşte aventurile sale în cei aproape zece ani petrecuţi pe mări, băcăuanul este o enciclopedie vie de poveşti trăite cu uragane şi piraţi moderni. La evenimentul de sîmbătă va mai fi prezent şi primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre.

În regia lui Mircea Mureşan, „Toate pînzele sus\" este una dintre cele mai iubite serii cinematografice din România. Bazat pe acţiunea din romanul de aventuri omonim de Radu Tudoran, filmul are în distribuţie, pe lîngă Ion Besoiu şi Jean Constantin, nume mari ale cinematografiei, precum Ilarion Ciobanu şi Sebastian Papaiani.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1489 secunde