Protecţia Consumatorilor a aplicat amenzi uriaşe comercianţilor de jucării

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sub noua conducere a lui Horia Constantinescu Protecţia Consumatorilor a aplicat amenzi uriaşe comercianţilor de jucării
Social, Sănătate 11 August 2019 / 18:11 329 accesări 0 comentarii

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, a anunţat în weekend, într-o conferinţă de presă, că ANPC a aplicat amenzi de peste 100 de mii de lei comercianţilor de jucării şi a retras definitiv 15 mii de produse. ANPC a confiscat jucării care nu au niciun element de identificare în momentul în care sunt achiziţionate, pe eticheta fiind reprezentat doar preţul. Acestea reprezintă un pericol pentru copii, întrucât, în caz de înghiţire, nu se cunosc elementele conţinute de acestea şi medicul nu poate să afle pe loc substanţele la care a fost predispus copilul. Printre jucăriile confiscate s-au numărat pistoalele cu bile şi lanternele laser.

„Sunt peste 15 mii de produse retrase definitiv astăzi. În măsura în care niciunul dintre repere (produsele - n.r.) nu se dovedeşte a fi conform, vor fi trimise direct la distrugere fără a mai sta să facem o evaluare iniţială. Mai ales că, din punct de vedere fiscal, marea majoriatea a operatorilor economici nu au o evidenţă clară, motiv pentru care pe viitor vom solicita colaborarea şi participarea altor instituţii cu atribuţii în domeniul fiscal”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

În urmă cu o săptămână, un copil a suferit un accident de vedere jucându-se cu o lanternă laser, iar incidentul a fost semnalat de medici. În urma acestei situaţii, Autoritatea Naţională pentru Protecţia consumatorului a desfăşurat acţiuni în Bucureşti şi în Constanţa prin care au fost confiscate peste 300 de mii de astfel de lanterne, a mai explicat preşedintele ANPC.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2116 secunde