Protecţie pentru funcţionarii care mai au trei ani până la pensie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Protecţie pentru funcţionarii care mai au trei ani până la pensie
Social 08 Noiembrie 2018 / 15:50 1989 accesări 2 comentarii

Patru deputaţi au înregistrat în Senat o propunere legislativă prin care funcționarii publici care se apropie de timpul pensionării ar putea avea locul de muncă protejat. Mai exact, este vorba despre instituirea interdicţiei privind reducerea posturilor ocupate de funcţionarii publici care mai au trei ani până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare. „Nu pot fi reduse posturile ocupate de funcţionarii publici care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: mai au maximum trei ani până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare, au o vechime totală de cel puţin 10 ani de activitate în oricare autoritate sau instituţie publică și au obţinut, la evaluarea performanţelor profesionale individuale în ultimii 5 ani calificativul „foarte bine””, prevede proiectul de lege de modificare a Statutului funcţionarilor publici. Cei patru deputaţi PSD-ALDE care au iniţiat propunerea legislativă spun că este nevoie de asigurarea unui nivel minim de trai pentru funcţionarii publici care ar putea fi disponibilizaţi în urma tăierii unor posturi. „În caz de disponibilizare în urma reorganizării autorităţilor sau instituţiilor publice, funcţionarii publici care se apropie de vârsta de pensionare rămân, după o viaţă de muncă, până la pensionare, fără un venit care să le asigure nivelul minim de trai. Ştim, de asemenea, că după vârsta de 55 de ani, pe aceşti cetăţeni nu-i mai angajează niciun operator economic”, se arată în expunerea de motive.

Loading...

2 comentarii

Moromete 10:20:24 / 09 Noiembrie 2018
Si restul ?

Si restul angajatilor din (tara) asta ,?.pentru voi conteaza pensionari si bugetari (uni aduc voturi si ceilati sant de acasei)

Costi 14:40:12 / 13 Noiembrie 2018
Pentru Moromete

Pe ce te bazezi când afirmi asta?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.183 secunde