Protejarea „dragonilor“, prioritate pentru Indonezia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Accesul pe insula Komodo ar putea fi restricţionat

Protejarea „dragonilor“, prioritate pentru Indonezia

Ştiință 04 Aprilie 2019 / 22:02 2257 accesări

Indonezia ar putea restricţiona temporar accesul pe insula Komodo unde trăiesc şopârlele carnivore uriaşe - renumiţii dragoni Komodo - pentru a face faţă problemelor cauzate de numărul din ce în ce mai mare de turişti şi traficului de animale, a indicat joi agenţia locală de turism, citată de AFP. Măsura de restricţionare a accesului luată în calcul de autorităţile locale, care ar debuta în anul 2020, depinde însă de unda verde primită de la Guvern şi nu va viza insulele vecine din estul Indoneziei unde pot fi văzuţi de asemenea aceşti varani, cei mai mari din lume. Aproximativ 10.000 de turişti vizitează în fiecare lună grupul de insule din Parcul Naţional Komodo, singurul loc în care dragonii Komodo pot fi observaţi în habitatul natural. Insula Komodo găzduieşte aproximativ 2.300 de dragoni, animale care pot atinge până la trei metri lungime. Adulţii cântăresc între 70 şi 90 de kilograme.

În perioada în care accesul pe această insulă va fi restricţionat, specialiştii vor încerca să încurajeze regenerarea plantelor endemice şi să sporească numărul exemplarelor de cerbi şi porci sălbatici, prada dragonilor Komodo. Responsabilii locali din turism doresc, de asemenea, să limiteze numărul de turişti şi să creeze un sistem de rezervări online.

Guvernatorul regiunii a suscitat anul trecut controverse după ce a propus creşterea până la 500 de dolari a preţului biletului de acces pe insulă, un preţ de 50 de ori mai mare faţă de cel actual.

De asemenea, varanii giganţi vor fi mai bine monitorizaţi pentru a se evita traficarea lor.

Cinci contrabandişti au fost arestaţi săptămâna trecută după ce au încercat să vândă pe Facebook cinci dragoni Komodo şi zeci de alte animale sălbatice. Aceşti dragoni nu proveneau însă din parcul naţional, a specificat Ministerul Mediului.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2413 secunde