Protest al angajaților Poștei Române, în mai multe orașe din țară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Protest al angajaților Poștei Române, în mai multe orașe din țară

Social 27 Septembrie 2016 / 10:23 442 accesări

Angajații Poștei Române din mai multe orașe din țară au protestat, marți dimineață, acuzând conducerile Companiei și Ministerului Comunicațiilor de lipsă de interes față de problemelor oamenilor, printre solicitările lor numărându-se creșterea salariilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Poștașii din județul Dolj au protestat, marți dimineață, în fața punctului de tranzit din zona Gării Craiova, nemulțumiți de faptul că șefii Companiei Naționale Poșta Română (CNPR) refuză să le crească salariile și să le ofere condiții decente de muncă, protestul fiind îndreptat și împotriva conducerii ministerului Comunicațiilor.

Aproape 200 de persoane au participat la mitingul, de marți dimineața, organizat, în Craiova, de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR), filiala Dolj. Oamenii cer majorarea salariilor cu 200 lei și să fie plătiți pentru cât muncesc efectiv.

Liderii sindicali spun că pe lângă majorarea salariilor oamenii cer și condiții decente de muncă și acuză conducerea CNPR și pe cea a acționarului majoritar, Ministerul Comunicațiilor, de faptul că nu vrea rezolvarea problemelor angajaților.

Circa 100 de lucrători poştali au protestt, marți dimineața, în Piaţa Gării din centrul municipiului Arad, cerând salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă, dar şi obligarea conducerii Companiei Naţionale Poşta Română să îşi crească veniturile, pentru că astfel creşterea salariilor nu ar mai reprezenta o problemă.

Sindicaliştii spun că încă din luna mai conducerea Companiei Naţionale Poşta Română şi Ministerul Comunicaţiilor le-au promis salarii mai mari, dar totul a rămas doar promisiune, aşa că cer acum o majorare a salariilor cu 200 de lei în sumă fixă pentru fiecare angajat.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 09.30, dar sindicaliştii spun că dacă în urma noilor negocieri şi discuţii cu conducerea Poştei nu se va ajunge la o înţelegere, vor continua protestele.

Și poștașii din Slatina au protestat, marți dimineața, în fața sediului din centrul municipiului, fiind pentru a doua oară când aceștia ies în stradă. Oamenii s-au plâns de condițiile de muncă și de salariile mici.12
Pagina a fost generata in 0.2819 secunde