Protest al transportatorilor, la nivel național

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Protest al transportatorilor, la nivel național
Social 16 August 2016 / 10:31 514 accesări

Zeci de autocamioane au mers cu viteză redusă pe şoseaua de centură a Capitalei, în semn de protest faţă de scumpirea RCA, un protest la nivel naţional al transportatorilor fiind anunţat pentru 14-15 septembrie.

Preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu, a declarat că autovehiculele de marfă circulă cu viteză redusă între orele 10:00-12:00, pe toate şoselele de centură din ţară, în semn de avertisment faţă de scumpirea RCA.

Pe şoseaua de centură a Capitalei, zeci de autocamioane au circulat cu viteză redusă, în semn de protest. Circulaţia a fost îngreunată la marginea Bucureştiului şi din cauza unui accident de circulaţie în care au fost implicate două TIR-uri şi o maşină, însă traficul a fost reluat pe un fir alternativ.

Sindicaliştii din transporturi au anunţat că vor declanşa şi un protest naţional prin oprirea activităţii în perioada 14-15 septembrie, dacă Guvernul nu ia măsuri împotriva scumpirii poliţelor RCA.

"COTAR invită toţi transportatorii, indiferent de forma de activitate, taxi, transport marfă sau călători, să facă front comun în vederea declanşării unui protest naţional, în data de 14-15 septembrie 2016, prin oprirea totală a activităţii", se arată într-un comunicat de presă al Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Până în septembrie însă, cei din transporturi sunt invitaţi să îşi exprime nemulţumirea faţă de scumpirea poliţelor RCA prin postarea, în partea dreaptă jos a parbrizului, a unei foi cu textul "PROTEST RCA", iar şoferii din Bucureşti, să claxoneze când trec prin faţa Guvernului sau a sediului ASF.

PROTEST AL TRANSPORTATORILOR ȘI PE DN1, ÎNTRE ALBA IULIA ȘI SEBEȘ

Zeci de transportatori au circulat, marți, cu viteză redusă pe DN1, între Alba Iulia și Sebeș, în semn de protest față de scumpirea poliței RCA, îngreunând astfel traficul rutier mai bine de o jumătate de oră.

Transportatorii s-au manifestat zgomotos şi au circulat cu viteză redusă, o parte venind din Alba Iulia spre Sebeș, iar ceilalți din sensul opus de mers.

La manifestare s-au alăturat și șoferi cu mașini mici, invocând și ei prețul mare al RCA și claxonând la unison cu şoferii de TIR.

Mai bine de o jumătate de oră, traficul între Alba Iulia și Sebeș s-a desfăşurat cu dificultate, circulându-se bară la bară, iar unii transportatori și șoferi au lipit pe parbrize afișe cu mesajul ”Protestez RCA”.

Secretarul general al Asociației Transportatorilor Apulum Sebeș – Alba Iulia, Matei Mircea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că protestul a venit după ce negocierile transportatorilor cu Guvernul și cu Autoritatea de Supraveghere Fianciară (ASF) au eșuat, iar în 15 septembrie se va declanșa un protest național.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2726 secunde