Proteste în capitala țării. Manifestanții au pornit spre Parlamentul României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Proteste în capitala țării. Manifestanții au pornit spre Parlamentul României

Social 05 Noiembrie 2017 / 19:30 925 accesări

Mai multe persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei încă de la ora 18.00, duminică seara, nemulțumite de modificările aduse la legile Justiţiei. Circulația în zonă a fost oprită pe Bulevardul Kiseleff, de la strada Arhitect Ion Mincu și s-a lărgit totodată și țarcul unde stau protestatarii.

La ora 19.00, protestatarii au pornit în marș spre Palatul Parlamentului, unde vor să își strige nemulțumirile privind legile justiției. Protestatarii se deplasează în marş pe bulevardul Lascăr Catargiu spre Piaţa Romană şi se îndreaptă apoi spre Palatul Parlamentului, circulaţia rutieră fiind oprită. Protestatarii continuă să sosească, sunt de toate vârstele, poartă steaguri tricolore, au vuvuzele şi tobe, dar şi pancarte pe care se pot citi sloganuri precum: 'Jos PSD, ciuma roşie', 'Vrem justiţie independentă', 'Ce aşteptaţi, o nouă dictatură?', 'Democraţia este sub asediu', 'Alegeri anticipate'. Protestatarii strigă: 'Justiţie, nu corupţie!', 'PSD, ciuma roşie!', "Liviu Dragnea nu uita, România nu e a ta!', scrie AGERPRES. În piaţă sunt prezente forţe de ordine.

Manifestaţii asemănătoare sunt anunţate și în alte orașe din țară, dar și în diaspora.

„Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor.12
Pagina a fost generata in 0.2392 secunde