Proteste la Londra

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proteste la Londra
Externe 02 Decembrie 2015 / 17:45 245 accesări 0 comentarii

Circa 4.000 de oameni au protestat în Londra faţă de propunerea premierului britanic, David Cameron, ca Marea Britanie să intervină militar în Siria, pentru a combate organizaţia teroristă Stat Islamic (SI). Circa 4.000 de oameni au participat, marţi, la un marş organizat din faţa Casei Parlamentului în Westminster spre sediile Partidului Conservator şi opoziţiei, Partidul Laburist. Protestul de marţi vine în contextul în care Parlamentul britanic trebuie să se pronunţe în privinţa propunerii premierului Cameron. Dacă proiectul său va primi aviz favorabil, Forţele Aeriene Regale ar putea bombarda oraşul Raqqa, sediul central al SI, până la finalul acestei săptămâni.

Marea Britanie luptă în Irak din septembrie 2014. Premierul britanic a mai propus, în august 2013, ca Marea Britanie să intervină militar în Siria, însă moţiunea a fost respinsă de Parlament. Propunerea a fost readusă în discuţie pe fondul atentatelor teroriste din Paris, din 13 noiembrie, în care 130 de persoane au murit şi peste 350 au fost rănite, atentatele fiind revendicate de SI.

Citește și:

”În Siria va fi pace când Occidentul va înceta să mai susţină teroriştii”

SUA trimit un contingent pentru operaţiuni speciale împotriva SI, în Irak și Siria

Premierul Irakului nu dorește ca SUA să trimită mai multe forțe pentru lupta împotriva SI

Celulă a reţelei teroriste Stat Islamic, destructurată în Italia şi Kosovo

Teroriști infiltrați printre refugiații sirieni

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.174 secunde