Proteste violente ale palestinienilor!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proteste violente ale palestinienilor!
Externe 07 Decembrie 2017 / 16:48 455 accesări 0 comentarii

Mii de palestinieni au dat startul protestelor violente în mai multe oraşe din Cisiordania şi Fâşia Gaza faţă de hotărârea preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului. Acestea au loc la intrarea în Centrul vechi al oraşului Ierusalim, precum şi în oraşele Jenin, Hebron, Betleem, Ramallah, Gaza şi la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel. Sute de protestatari au aruncat cu pietre peste gardul de la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel. De asemenea, în Ierusalimul de Est este grevă generală, iar unii protestatari au incendiat portrete ale preşedintelui SUA, Donald Trump, şi ale premierului Israelului, Benjamin Netanyahu.

Mişcarea fundamentalistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, a lansat un apel la organizarea unei noi Intifada, revolte generale marcate de violenţe împotriva autorităţilor israeliene. Zeci de palestinieni au fost răniţi în urma confruntărilor cu armata israeliană, iar o persoană este în stare gravă.

Violențele s-au extins și în Europa, iar un bărbat musulman care avea asupra sa drapelul palestinian a spart geamurile unui restaurant evreiesc cu specific evreiesc, "HaCarmel", din oraşul olandez Amsterdam, în zona Amstelveenseweg, incidentul având loc joi la prânz. Individul a fost imobilizat de agenţi de poliţie înainte de a încerca să distrugă un drapel al Israelului. Bărbatul a fost reţinut şi este cercetat de autorităţile olandeze.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2224 secunde