Prototipul unui computer puternic, cu o memorie de 160 TBP, prezentat de Hewlett Packard Enterprise

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Prototipul unui computer puternic, cu o memorie de 160 TBP, prezentat de Hewlett Packard Enterprise

Tehnologie 17 Mai 2017 / 22:01 849 accesări

Hewlett Packard Enterprise (HPE) a prezentat, marți, prototipul unui nou computer despre care se spune că ar putea face față celui mai ridicat flux de date dintre toate sistemele similare din lume, informează Reuters citând un anunț al companiei americane.

Prototipul conține o memorie de 160 TB și este capabil să gestioneze de cinci ori mai multă informație decât cea conținută de toate cărțile existente în Biblioteca Congresului Statelor Unite ale Americii, potrivit companiei cu sediul în Palo Alto, California. Acesta este cel mai recent prototip al proiectului de cercetare intitulat "The Machine", dezvoltat de HPE, prin care se intenționează crearea unor computere super rapide, al căror concept este centrat pe memorie. În prezent, interacțiunea dintre procesoare, spațiul de stocare și memorie poate încetini computerele, precizează sursa citată. Prototipul subliniază ambiția HPE de a fi lider în domeniul tehnologiei informatice în condițiile în care seturile de date uriașe reprezintă o provocare pentru dispozitive. ''Avem nevoie de un computer construit pentru epoca Big Data'', a declarat în cadrul unui comunicat de presă Meg Whitman, directorul executiv al HPE, făcând referire la bazele de date de mari dimensiuni.

Chiar dacă multe dintre computere beneficiază de o putere de calcul suficient de mare, ele nu reușesc să transfere în mod eficient datele, a completat într-un interviu Kirk Bresniker, arhitect șef în cadrul Laboratoarelor HP. Acest lucru înseamnă că modelul sistem-unic al HPE ar putea într-o bună zi să concureze infrastructura inițiată de companiile de cloud-computing precum Amazon.com Inc. HPE se așteaptă ca modelul său să conțină, în timp, din ce în ce mai multă memorie. Deși prototipul se află la mulți ani distanță de lansarea sa, HPE scoate deja pe piață o parte din această tehnologie. Totuși, companiile și comunitatea științifică trebuie să cadă de acord asupra modului optim de folosire a acestei tehnologii de către utilizatori, precizează sursa citată.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1649 secunde