PSD continuă circul. Miniștrii lui Dragnea se joacă de-a demisiile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se prelungește criza?

PSD continuă circul. Miniștrii lui Dragnea se joacă de-a demisiile

Politică 22 Iunie 2017 / 18:01 1817 accesări

Deunăzi scriam că „războiul PSD contra PSD s-a încheiat“ și ne întrebam „cine își va asuma noul circ politic“. Ptiu, drace! La nici 24 de ore după votarea moțiunii de cenzură a izbucnit un alt circ politic, provocat tot de social democrați. Ei bine, nu mai puțin de 20 de miniștri demisionari, din 27 cât numără Cabinetul Grindeanu, au depus la Palatul Victoria cereri de retragere a demisiei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, cei care doresc să revină în funcție sunt Marius Dunca (Tineret și Sport), Teodor Meleşcanu (Externe), Alexandru Petrescu (Mediul de Afaceri), Mircea Titus Dobre (Turism), Sevil Shhaideh (Dezvoltare Regională), Ana Birchall (Afaceri Europene), Petre Daea (Agricultură), Rovana Plumb (Fonduri Europene), Florian Bodog (Sănătate), Toma Petcu (Energie), Andreea Păstârnac (Românii de Pretutindeni), Mihai Tudose (Economie), Adriana Petcu (Ape și Păduri), Pavel Năstase (Educație), Răzvan Cuc (Transporturi), Gabriel Leş (Apărare), Tudorel Toader (Justiție), Viorel Ilie (Relația cu Parlamentul), Grațiela Gavrilescu (Mediului) și Viorel Ştefan (Finanțe). În motivarea lor, miniștrii spun că vor să renunțe la demisii pentru a nu lăsa țara neguvernată, în condițiile în care premierul Sorin Grindeanu a demis numeroși secretari de stat, ceea ce înseamnă, automat, că nu ar mai avea cine să conducă ministerele.

ÎN CE CONDIȚII SE POATE RENUNȚA LA DEMISII

Intenția miniștrilor de a renunța la demisii a complicat și mai mult lucrurile, în loc să le simplifice. Evident, oamenii din umbra premierului Sorin Grindeanu au spus că este imposibil ca cei 20 de miniștri să renunțe la demisii. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a declarat, joi, că demisiile sunt irevocabile și cererile nu au obiect. Alina Petrescu a afirmat că nu se pune problema dacă miniştrii se mai pot întoarce la muncă sau nu, deoarece ei şi-au exercitat atribuţiile şi în aceste zile.

CASCADORII RÂSULUI!

Pentru că PSD ridică mereu mingea la fileu, Opoziția nu ezită să servească replici acide. Retragerea demisiilor a fost un nou motiv pentru liberali să-și bată joc de adversarii politici. Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că PSD a ajuns de „cascadorii râsului”.„Ieri (miercuri, n.r.) cei de la PSD au votat o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern, caz cu totul şi cu totul anormal, astăzi (joi, n.r.) am aflat că miniştrii care au fost demişi prin moţiune de cenzură şi care erau demisionari au revenit asupra demisiilor", a spus Orban. Retragea demisiilor nu a fost privită cu ochi buni nici de unii social democrați fideli lui Dragnea. Senatorul Șerban Nicolae crede că e o înțelegere greșită a textului constituțional. „Povestea asta cu demisiile retrase mi se pare cel puțin neserioasă și aș fi făcut apel la colegii mei să lase deoparte toate speculațiile care sunt foarte zornăitoare în spațiul public, să își vadă fiecare de treabă“, a declarat Șerban Nicolae.12