PSD, între CCR şi suspendarea preşedintelui

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
PSD, între CCR şi suspendarea preşedintelui
Politică 07 Februarie 2019 / 12:12 346 accesări 4 comentarii

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, joi, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că o refuză din nou pe Lia Olguţa Vasilescu pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, că este un conflict juridic de natură constituţională şi singura soluţie este sesizarea CCR. Pe de altă parte, reprezentantul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat că se aştepta la o respingere şi că, din acest motiv, a şi spus că şeful statului trebuie suspendat din funcţie.

„Domnul preşedinte trebuie să ţină cont de deciziile CCR şi să ţină cont că aceasta este a doua propunere pentru funcţia respectivă. În cadrul celei de-a doua propunere pentru Ministerul respectiv, domnul preşedinte nu se poate opune pentru că citez, <nu are drept de veto iar răspunderea pentru propunere aparţine prim-ministrului>, am închis citatul, s-ar putea opune pentru motive de legalitate. Aceste motive de legaitate nu există, pentru că nu le-a invocat. Pe cale de consecinţă, singura soluţie este sesizarea din nou a CCR. Este clar un conflict juridic de natură constituţională şi singura rezolvare este la CCR”, a afirmat, joi, Eugen Nicolicea.

Rădulescu, despre refuzul lui Iohannis: Mă aşteptam, de asta am şi spus că trebuie suspendat

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, joi, că se aştepta ca preşedintele Iohannis să o respingă din nou pe Lia Olguţa Vasilescu pentru funcţia de ministru al Dezvoltării şi că din acest motiv a şi spus că şeful statului trebuie suspendat din funcţie.

„Mă aşteptam la acest lucru, de asta am şi spus că trebuie suspendat. Eu mi-am exprimat punctul de vedere public şi în cadrul partidului despre acest conflict instituţional între preşedinte şi Guvern. Nu este la prima abatere domnul preşedinte, dânsul insistândîn acest conflict instituţional. Punctul meu de vedere a fost foarte clar - acela de a-l suspenda 10-15 zile. Dacă preşedintele poate fi suspendat 10-15 zile, eu aşa am propus”, a declarat deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, că respinge numirea Olguţei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară. Şeful statului solicită o altă propunere pentru vicepremier şi Dezvoltare.

Preşedintele Iohannis îi transmite şefului Executivului că aceasta urmează să înainteze o altă propunere pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. În scrisoare nu este precizat nimic în legătură cu Mircea Drăghici, social-democratul propus de Viorica Dăncilă pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că l-a sunat marţi, înainte de a pleca la Bruxelles, pe preşedintele Klaus Iohannis, solicitându-i un răspuns cu privire la numirile de la Transporturi şi Dezvoltare, iar preşedintele i-a promis că va da un răspuns în zilele următoare.

Viorica Dăncilă spune că l-a sunat pe şeful statului cu o zi înainte de deplasarea de la Bruxelles, unde are întâlniri cu oficialii europeni.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins în mod repetat propunerile de la Dezvoltare şi Transporturi, Mircea Drăghici şi Olguţa Vasilescu, iar premierul a retrimis de fiecare dată aceleaşi nume.

Loading...

4 comentarii

David 12:31:57 / 07 Februarie 2019
ELEFANTUL ROZ SI CONSTITUȚIA

De trei ani se încearcă bolcarea GUVERNULUI de acest Impostor trădător WC Johanis (WERNER Clauz ).. constituția României a fost promulgată pt un președinte .... NORMAL (la cap )...Nu unul Schizofrenic că WERNER Clauz (WC ). Trebuia de mult suspendat de către parlament.

NELU 13:14:39 / 07 Februarie 2019
Și wc Johanis

WC Johanis e precum ELEFANTUL ROZ pe Sârmă (ghimpată)...E disperat.Nu mai respectă constituția , nu mai reprezintă de mult POPORUL ROMÂN..Vine cu in rânjet de IDIOT la gravele probleme pe care le crează poporului român...Un astfel de individ nu are ce căuta în ce-a mai înaltă funcție în stat... Constituția României nu a prevăzut că un Schizofrenic sa ajungă PREȘEDINTELE ...

Ion 13:28:48 / 07 Februarie 2019
pentru cretinul de mai sus

MORTI MATI CRAPATIAR FIEREA LUATEAR DRACU HAI SICTIR

Ione... 17:42:19 / 07 Februarie 2019
Anomalie genetica

Mă Ioane mă , Tu ai ieșit din KURU matii cu picioarele înainte ba, în loc să ieși cu capu înainte cum se nasc Oamenii normali..Ai o scuză pt comportamentul ăsta de babuin pe care ii ai .Nu e de MIRARE că susții un sistem ticăloșit ... PDL PNL CIUMA NEAGRĂ și WC JOHANIS.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3061 secunde