Purtarea măştii FFP2 a devenit obligatorie în Austria. Cât costă o mască de tip FFP2

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Purtarea măştii FFP2 a devenit obligatorie în Austria. Cât costă o mască de tip FFP2

Sănătate, Externe 26 Ianuarie 2021 / 10:04 829 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Măştile de protecţie de tip FFP2 au devenit obligatorii în Austria, începând de luni, pentru cei cu vârste de peste 14 ani în mijloacele de transport, magazine, locurile de prestare a serviciilor şi cabinetele medicale, transmite Agerpres, preluând France Presse.

De acum în Austria este necesară purtarea acestor măşti, considerate ca având o filtrare mai eficientă - blochează 94% din aerosoli - în autobuze, tramvaie, trenuri şi metrou.
Măsura se aplică şi în supermarketuri şi în locurile de prestări servicii cum ar fi atelierele de reparaţii auto sau cabinetele medicale.

Profesorii, lucrătorii în depozite, precum şi funcţionarii din serviciul public aflaţi în contact cu populaţia trebuie de asemenea să respecte această regulă la locul de muncă, cu excepţia cazului în care pot menţine distanţa de doi metri.

Punerea în aplicare a acestei noi măsuri, puţin răspândită în Europa, nu a suscitat dezbateri reale în ţară, iar autorităţile de reglementare „asigură că măştile sunt vândute la costul de producţie”, adică 59 de eurocenţi bucata (aproape 3 lei), comentează o intervievată de AFP la Viena.

În pofida celei de-a treia carantine intrate în vigoare după Crăciun şi prelungită până cel puţin la 8 februarie, numărul infecţiilor practic nu a scăzut în Austria, ţară de doar 8,9 milioane de locuitori.

Noile contaminări zilnice se situează în jurul a 130 la 100.000 de locuitori, deși guvernul şi-a stabilit ca obiectiv în acest sens ca numărul de infecţii să nu depăşească 50 la 100.000.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1702 secunde