Putin, după prăbușirea avionului liderului Wagner: “Un om de afaceri talentat, cu un destin complicat, care a făcut greșeli grave în viață”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Putin, după prăbușirea avionului liderului Wagner: “Un om de afaceri talentat, cu un destin complicat, care a făcut greșeli grave în viață”

Externe 24 August 2023 / 20:58 1096 accesări

În cadrul unui interviu televizat, președintele Vladimir Putin a transmis că primele date indică faptul că avionul care s-a prăbușit miercuri avea la bord membri ai grupării Wagner și a transmis condoleanțe familiilor celor decedați.

Referitor la liderul grupării de mercenari, Evgheni Prigojin, Vladimir Putin a declarat că acesta a fost “un om de afaceri de succes” și a precizat că ancheta demarată în vederea stabilirii cauzelor accidentului va dura ceva timp.

Putin a mai declarat că, “din câte cunoaște”, Evgheni Prigojin “abia miercuri s-a întors din Africa. Acolo s-a întâlnit cu anumite persoane oficiale“. Despre restul membrilor Wagner care se aflau în avion alături de Prigojin, liderul rus a afirmat că “Acești oameni au adus o contribuție semnificativă la cauza noastră comună în lupta împotriva regimului neonazist“, referindu-se la războiul din Ucraina.

De-a lungul timpului, Putin s-a folosit de așa-zisa prezență a neonaziștilor în Ucraina pentru a justifica invadarea țării.

Îl cunosc pe Prigojin de multă vreme, de la începutul anilor ‘90. A fost o persoană cu un destin complicat, a făcut greșeli grave în viață, dar a căutat să obțină rezultatele necesare – atât pentru el însuși, cât și în momentele în care i-am cerut acest lucru, pentru cauza comună, cum a fost în aceste ultime luni“, a declarat președintele rus, referindu-se probabil la răscoala lui Prigojin din luna iunie.Ştiri recomandate

12