Putin ia în derâdere tranziţia către energie verde

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Putin ia în derâdere tranziţia către energie verde
Externe 10 Iulie 2019 / 18:08 323 accesări 0 comentarii

Preşedintele rus Vladimir Putin vrea ca lumea să se gândească la impactul surselor de energie regenerabilă asupra vieţii sălbatice. „Toată lumea ştie că energia eoliană este bună, dar se gândeşte cineva şi la păsări? Cât de multe păsări mor?”, a spus Putin într-un discurs în cadrul Summitului Global pentru Producţie şi Industrializare, în Sverdlovsk, cea mai poluată regiune a Rusiei. Turbinele eoliene „se cutremură atât de mult că scot viermii din pământ”, a adăugat preşedintele rus în faţa audienţei. „Va fi confortabil pentru oameni să trăiască pe o planetă cu un rând de turbine eoliene şi acoperită cu câteva straturi de baterii solare?”, a adăugat Putin.

Pentru Rusia, al treilea cel mai mare producător de petrol din lume şi al doilea cel mai mare furnizor de gaz, tranziţia către surse de energie regenerabilă a fost minimă până acum. Producţia de gaz şi petrol reprezentă 40% din veniturile statului, iar companiile nu au motive să dezvolte surse de energie regenerabilă în contextul în care se bucură de cele mai mici costuri de producţie din lume. Ambiţia de a dezvolta actualele surse alternative de energie şi respingerea unor surse precum energia nucleară sau cea pe bază de hidrocarburi ar avea efect dar „nu ar fi o soluţie eficientă” şi ar duce la probleme, a opinat Putin.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2168 secunde