Putin: Relațiile dintre SUA și Rusia merg din rău în mai rău

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Putin: Relațiile dintre SUA și Rusia merg din rău în mai rău
Externe 13 Iunie 2019 / 18:36 432 accesări 0 comentarii

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că relaţiile dintre Moscova şi Washington se înrăutăţesc în continuare, notând într-un interviu difuzat joi că actuala administraţie americană a impus zeci de sancţiuni Rusiei, relatează Reuters. Declarația președintelui rus precede summit-ul G20 din Japonia, care va avea loc la sfârşitul lunii iunie şi în cadrul căruia urmează să se întâlnească cu preşedintele american Donald Trump.

Relaţiile dintre SUA şi Rusia rămân tensionate de orice problemă, din Siria până în Ucraina, precum şi de acuzaţiile de interferenţă rusească în politica americană şi pe care Moscova le neagă. "Relaţiile noastre merg în jos, din rău în mai rău", a declarat Putin pentru postul de televiziune Mir. "Actuala administraţie a aprobat, în opinia mea, zeci de decizii privind sancţiuni împotriva Rusiei în ultimii ani'', a explicat Putin. Liderul rus a comparat prin contrastat relaţia tulbure a Moscovei cu Washingtonul cu ceea ce el a descris drept legătura înfloritoare cu China, o prietenie strategică profundă care i-a alarmat pe unii politicieni din SUA. În același interviu însă Putin, care a vorbit în favoarea Chinei aflată în conflict comercial cu SUA, a spus că speră că va avea legături mai strânse cu Washingtonul în pofida traiectoriei actuale a relaţiei lor. „Sperăm că bunul simţ va domina în cele din urmă“, a subliniat Putin.

La rândul său, președintele american a declarat că speră că SUA vor avea „o relaţie minunată cu Rusia“, dar a anunţat desfăşurarea a 1.000 de militari americani în Polonia, un pas considerat de Varşovia ca un demers pentru a descuraja o potenţială agresiune din partea Rusiei. Într-o altă mişcare care va deranja sigur Moscova, Trump a spus că ia în considerare sancţiuni asupra proiectului de gazoduct Nord Stream 2 şi a avertizat Germania asupra riscului de a deveni dependentă de Rusia pentru energie.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1959 secunde