Radu Beligan a fost externat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Radu Beligan a fost externat

Cultură 20 Noiembrie 2015 / 16:06 1044 accesări

Actorul Radu Beligan a fost externat, vineri, după ce a stat internat aproape o săptămână la Spitalul Elias din București. „Maestrul Radu Beligan este bine. Suferinţa pentru care a fost internat, în 15 noiembrie, s-a vindecat, astfel că vineri pleacă acasă”, a spus directorul unității sanitare, medicul Dana Safta.

DUBLĂ ANIVERSARE PE 14 DECEMBRIE Radu Beligan va împlini 97 de ani în 14 decembrie, prilej cu care admiratorii săi sunt invitaţi la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, să-i ureze „La mulți ani!” maestrului, dar și la spectacolul „Egoistul”, care de 11 ani se joacă cu sala plină, ajungând la a 300-a reprezentație. În acest spectacol ce are la bază un text de Jean Anouilh, Beligan joacă rolul principal, fiind totodată regizor al comediei.

ACTOR DE CARTEA RECORDURILOR Radu Beligan s-a născut pe 14 decembrie 1918, într-o familie modestă. Cariera sa profesională coincide cu o bogată activitate în teatru, film, televiziune şi radio. Pe 15 decembrie 2013, la o zi de la aniversarea sa, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Teatrul Național București (TNB), lui Radu Beligan i s-a înmânat certificatul Guinness World Records care atestă că este „cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru”. Cu acel prilej, directorul TNB, Ion Caramitru, spunea: „Asistăm la acest fenomen fără egal în lumea întreagă. Suntem contemporani cu cel mai mare actor pe care l-a dat şcoala românească de teatru şi cel mai important actor al lumii, astăzi, când împlineşte 95 de ani şi o zi”. Celor care îl întreabă care e secretul vârstei sale înaintate, Radu Beligan le răspunde: „Secretul longevității mele este Iubirea. Cred că suntem pe pământ pentru acest lucru unic: să iubim. Iubiți ce vreți, dar iubiți. Nimic nu este mai dezastruos decât infirmitatea inimii”.

În februarie 2014, Radu Beligan a fost inclus într-un top al celor mai puternice o sută de personalităţi din lume din domeniul divertismentului, alături de numeroase celebrităţi de toate vârstele de la Hollywood. Tot în acea lună, actorul a primit diploma de onoare şi Medalia de Aur din partea municipiului Constanța, precum și titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius”. Atunci, darul său pentru constănțeni a fost spectacolul „Lecția de violoncel”, în regia lui Felix Alexa, scris special pentru el de o tânără autoare, Mona Radu.

Citește și:

La mulţi ani, Radu Beligan!

Actorul de Cartea Recordurilor, așteptat la Constanța

Mircea Albulescu, internat de urgență12