Radu Mazăre, trimis în judecată în dosarul „Henri Coandă“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Din categoria „Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită“!

Radu Mazăre, trimis în judecată în dosarul „Henri Coandă“

Justiție 01 Aprilie 2016 / 16:58 5704 accesări
Radu Mazăre: „Eu am făcut 906 locuințe cu şapte milioane de euro, iar Videanu a cumpărat 143 de locuințe sociale cu 18 milioane de euro. Eu sunt anchetat, el nu”

Radu Mazăre: „Eu am făcut 906 locuințe cu şapte milioane de euro, iar Videanu a cumpărat 143 de locuințe sociale cu 18 milioane de euro. Eu sunt anchetat, el nu”

Radu Mazăre şi fratele acestuia, senatorul PSD Alexandru Mazăre, au fost trimişi, vineri, în judecată de procurorii DNA, pentru luare de mită, complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii. În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru dare de mită. Potrivit anchetatorilor, Mazăre, în calitate de primar al Constanței, a lansat, în 2011, programul de construire locuințe modulare grupate în Campusul Social „Henri Coandă”, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanța. Procurorii spun că, pe fondul demarării acestui proiect, Morgenstern, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a dorit să își asigure câștigarea licitației ce urma să fie organizată. Astfel, în cursul anului respectiv, „omul de afaceri i-ar fi remis lui Mazăre suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câștigarea licitației ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro“, informează DNA. Potrivit procurorilor, „din cei 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferați către contul personal al primarului și 80.000 de euro către contul pus la dispoziție de fratele său Alexandru Mazăre, ambele fiind deschise la o bancă din Israel”. Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție.

ACUZE CARE RIDICĂ SEMNE DE ÎNTREBARE Referitor la acest dosar, amintim că fostul primar al Constanței a declarat, cu numeroase ocazii, că „nicio faptă bună realizată de el nu a rămas nepedepsită de procurori”. Mazăre s-a arătat surprins de învinuirile care i se aduc, în condițiile în care este acuzat că a „dat șpagă” pentru un contract cu profitul aproape de zero. Pentru a evidenția modul în care acţionează Justiţia în România, amintim că în martie 2014, după ce a aflat de deschiderea acestui dosar, Mazăre a comparat proiectul său de construire a locuinţelor sociale cu unul realizat de pedelistul Adriean Videanu (fost primar general al Capitalei), în cazul căruia DNA nu s-a autosesizat. „Eu am făcut 906 locuințe cu şapte milioane de euro, iar Videanu a cumpărat 143 de locuințe sociale cu 18 milioane de euro. Eu am construit metrul pătrat cu 286 de euro, iar Videanu a cumpărat metrul pătrat cu 1.500 de euro“, a declarat Radu Mazăre. El s-a declarat extrem de surprins de acuzele procurorilor, întrucât firma omului de afaceri indicat drept fiind cel care a dat mită a participat singură la licitaţiile organizate de Primărie.

Referitor la decizia procurorilor de a trimite dosarul „Henri Coandă” în judecată, am încercat să luăm legătura cu avocații fostului primar Radu Mazăre, Ioana Focșa și Cătălin Dancu. Dacă Dancu nu a răspus la telefon, Focșa a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect. „Eu nu dau declarații, de obicei, despre dosare”, a spus Focșa.

Citește și:

Primarul Radu Mazăre: „Am construit locuinţe pentru amărâţi şi uite cu ce m-am ales! Ruşine, Băsescu!”

“Scăpări” de procuror în dosarul "Henri Coandă"

Procurorii insistă să folosească probe ilegale împotriva lui Mazăre12
Pagina a fost generata in 0.1899 secunde