Raed Arafat: Vaccinare sau testare obligatorie, săptămânal, fără finanțare de la stat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Raed Arafat: Vaccinare sau testare obligatorie, săptămânal, fără finanțare de la stat

Sănătate 16 Septembrie 2021 / 09:41 659 accesări

Raed Arafat a vorbit miercuri seara, la Digi24, despre posibilitatea de a se legifera vaccinarea sau testarea obligatorie în cazul unor categorii profesionale.

Cert este că trebuie sau vaccinare obligatorie și în cel mai rău caz testarea obligatorie cel puțin o dată pe săptămână. Una din acestea două trebuie să fie. Adică, ești vaccinat, sau dacă nu ești vaccinat ești testat o dată pe săptămână. Acest lucru e minim.

Sunt țări în Europa care au mers pe vaccinare obligatorie, și sunt țări din Europa care au zis – OK, dacă nu vrei să te vaccinezi, atunci te testezi obligatoriu o dată pe săptămână și nu pe finanțarea statului.

Raed Arafat a mai adăugat că aceste măsuri ar trebui să fie implementate urgent, pentru că pandemia evoluează rapid.

Măsurile astea vor trebui să vină foarte repede, ca să putem să ne protejăm și să protejăm pe ceilalți, adică cel puțin dacă nu vrei să te vaccinezi, atunci măcar să te testezi și să știm că nu ești un risc pentru ceilalți și nu poți să vii să transmiți. Chiar dacă o să aud pe unii care spun „dar și vaccinații transmit”. Da, dar mult mai puțin decât cei care sunt totuși nevaccinați și care reprezintă un risc pentru ei, chiar mai mult decât cei vaccinați.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1645 secunde