Rafinăria Petromidia Năvodari se oprește până pe 15 noiembrie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rafinăria Petromidia Năvodari se oprește până pe 15 noiembrie

Social 30 Octombrie 2018 / 07:40 2078 accesări

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, va opri până pe data de 15 noiembrie activitatea rafinăriei Petromidia şi a diviziei de petrochimie, pentru desfăşurarea reviziei programate. În aceeași perioadă, și rafinăria Vega îşi va reduce activităţile de producţie.

“Această revizie tehnică programată este importantă pentru menţinerea rafinăriilor şi a diviziei de petrochimie la capacităţile optime de producţie, dar şi pentru crearea cadrului necesar viitoarelor investiţii. În plus, aceasta va permite funcţionarea continuă a instalaţiilor de producţie din cadrul rafinăriei Petromidia până în 2020, când este programată revizia generală de 4 ani. “, declară Yedil Utekov, directorul general al Rompetrol Rafinare.

În perioada de revizie se vor implementa 22 de proiecte de investiţii pe platforma Midia, pregătirea instalaţiilor pentru funcţionare continuuă a rafinariei până în 2020, dar şi verificarea şi reavizarea a peste 830 de conducte şi echipamente sub presiune.

Un proiect important al acestei revizii îl reprezintă înlocuirea la rafinăria Petromidia a unei coloane de stripare din instalaţia DGRS (Desulfurare gaze şi recuperare sulf) - un echipament cu o lungime de 24 de metri, diametru de 2,7 metri şi o greutate de circa 30 de tone. Proiectată de Rominserv şi realizată în România de Comes Săvineşti, aceasta va înlocui coloana pusă în funcţiune în 1980 şi va asigura o creştere a capacităţii de procesare şi a gradului de protejare a mediului înconjurător.

Taguri articol


12