Rajoy a cerut în Senat permisiunea de a-l destitui pe liderul Cataloniei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rajoy a cerut în Senat permisiunea de a-l destitui pe liderul Cataloniei

Externe 27 Octombrie 2017 / 12:33 710 accesări

Șeful guvernului spaniol, conservatorul Mariano Rajoy, a cerut vineri în Senat permisiunea de a-l destitui pe liderul Cataloniei, Carles Puigdemont, și întreg executivul acestuia, pentru a contracara planurile lor de independență, relatează AFP. Rajoy a cerut "destituirea președintelui Generalității Cataloniei, a vicepreședintelui și a consilierilor" guvernului regional, în aplauzele senatorilor, în majoritate membri ai partidului său. El a dat asigurări că obiectivul său este de a permite organizarea de alegeri regionale în șase luni. Premierul a mai spus că guvernul său intervine în Catalonia pentru a-i elibera pe locuitorii acesteia de 'jugul' unei minorități separatiste 'intolerante', potrivit DPA.

"Catalanii au nevoie de protecție nu de imperialismul spaniol, ci de o minoritate care, într-un mod intolerant, vrea să supună pe toată lumea jugului doctrinei sale (secesioniste)", a declarat Rajoy.

În discursul său din Senatul spaniol, el a mai afirmat că "nu există alternativă" la activarea Articolului 155 din Constituție, care permite guvernului să îi demită pe liderii separatiști ai Cataloniei și să preia controlul direct asupra regiunii.

"Ne confruntăm cu o provocare fără precedent în istoria noastră recentă", a susținut Rajoy, spunând că acțiunile lui Puigdemont sunt 'ilegale'.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1994 secunde