Răpit și torturat în Hong Kong pentru că a vrut să trimită o fotografie cu Messi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Răpit și torturat în Hong Kong pentru că a vrut să trimită o fotografie cu Messi
Externe 12 August 2017 / 18:00 327 accesări 0 comentarii

O fotografie cu fotbalistul Lionel Messi l-a costat, pe un activist din Hong Kong, mai multe ore de tortură. Bărbatul spune că a fost răpit şi bătut pentru că a încercat să trimită poza văduvei lui Liu Xiaobo, câştigătorul premiului Nobel pentru Pace. Howard Lam, un veteran activist pentru democrație în Hong Kong, a apărut în fața presei, unde și-a povestit calvarul. Spune că a fost băgat cu forța într-o mașină, i-a fost dat să inspire ceva care l-a adormit. S-a trezit dezbrăcat, legat la ochi și interogat. Howard Lam, membru al partidului Pro-Democrație: Încă de la început m-au întrebat dacă o cunosc pe Liu Xia. Am spus că nu. Apoi m-au chestionat de ce mă amestec în treaba asta şi cum am obţinut această fotografie semnată de Messi. El dorea să o trimită văduvei lui Liu Xiaobo, activist și câștigător al premiului Nobel pentru Pace, și care a murit de cancer luna trecută. Xiaobo era un mare admirator al starului argentinian. Howard Lam a mai povestit că agenții chinezi l-au bătut și, pentru că este creștin, i-au făcut semnul crucii pe picioare cu un capsator. Lee Cheuk-Yan, fost parlamentar: Scopul lor a fost fie să transmită un avertisment activiştilor de aici, fie să creeze tensiuni între preşedintele Chinei şi Hong Kong. Nu ştim exact care a fost obiectivul acestei bătăi.

După mai multe ore de tortură, Howard Lam, care a leșinat de durere, s-a trezit abandonat pe o plajă din Hong Kong. Poliția a demarat o anchetă în acest caz.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2168 secunde