Raport preliminar în cazul avionului rusesc prăbușit în Egipt: Nu a fost un act terorist

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Raport preliminar în cazul avionului rusesc prăbușit în Egipt: Nu a fost un act terorist

14 Decembrie 2015 / 12:10 292 accesări

Anchetatorii egipteni au finalizat luni raportul preliminar privind prăbuşirea unui avion rus de pasageri în Peninsula Sinai, la 31 octombrie, şi nu au descoperit până în prezent dovezi care să indice un act de terorism, contrar variantei susţinute de Moscova, relatează CNN.

Raportul preliminar publicat luni de Ministerul Aviaţiei Civile din Egipt a precizat că investigaţia în acest caz continuă.

"Comisia de investigaţie tehnică nu a descoperit nimic până în prezent care să indice o intervenţie nelegitimă sau un act de terorism", a menţionat în raport principalul anchetator egiptean, Ayman Al-Muqaddam.

Avionul Airbus A321 al companiei ruse Kogalimavia (Metrojet), care zbura pe ruta Sharm el-Sheikh - Sankt-Petersburg, s-a prăbuşit pe 31 octombrie în Peninsula Sinai, în nordul Egiptului. Incidentul aerian s-a soldat cu moartea celor 224 de persoane aflate la bord.

Gruparea fundamentalistă Provincia Sinai, filiala egipteană a reţelei teroriste Stat Islamic, a revendicat doborârea avionului, informaţia fiind confirmată de Rusia, Statele Unite şi Marea Britanie.

Autorităţile ruse au precizat că au fost descoperite dovezi potrivit cărora avionul a fost doborât de o bombă amplasată la bord.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2528 secunde