RĂPUȘI de GRIPĂ: un copil și o femeie de 69 de ani!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În ultimele zile, în țară

RĂPUȘI de GRIPĂ: un copil și o femeie de 69 de ani!

Sănătate 18 Ianuarie 2018 / 18:17 1833 accesări

Doi români au fost răpuși de gripă în ultimele zile, au anunțat specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Pe 18 ianuarie a fost anunțat cel de-a doilea caz: un copil de 15 ani, de sex masculin, din județul Sălaj, fără condiții medicale pre-existente cunoscute, nevaccinat anti-gripal. El a fost depistat cu virus gripal, tip B. Cu o zi înainte fusese anunțat decesul unei femei de 69 de ani, din București, având condiții medicale pre-existente cunoscute, nevaccinată anti-gripal, de asemenea cu virus gripal, tip B. Sezonul precedent, în perioada similară, erau deja anunțate 9 decese, toate cu virus gripal tip A, subtip H3.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a SARI și până la 14 ianuarie, au fost confirmate cu ajutorul probelor de laborator 50 cazuri de gripă: 12 cazuri tip A, subtip H1, 4 cazuri tip A, subtip H3, 16 caz tip A, nesubtipat, 18 cazuri tip B. București înregistrează cele mai multe cazuri, respectiv 20, iar Constanța 18 cazuri. În rest au mai fost semnalate câte un caz în câteva județe ale țării.

Medicii recomandă în continuare vaccinarea antigripală, în special în rândul personalului considerat la risc. De asemenea, nu trebuie uitată nici igiena personală; un rol important îl joacă alimentația, bogată în fructe și legume, dar și îmbrăcămintea, care trebuie să fie adecvată temperaturilor scăzute.

Taguri articol


12