Raț a fost operat la umăr

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / EURO 2016

Raț a fost operat la umăr

Sport 06 Ianuarie 2016 / 16:28 528 accesări
Răzvan Raț speră să se recupereze la timp pentru a fi în formă la EURO 2016

Răzvan Raț speră să se recupereze la timp pentru a fi în formă la EURO 2016

Căpitanul reprezentativei de fotbal a României, Răzvan Raț, va lipsi o perioadă destul de lungă de pe gazon, după ce s-a operat la umărul drept într-o clinică din Madrid. „Răzvan Raţ a suferit o intervenţie chirurgicală la tendonul muşchiului de la umărul drept. Intervenţia a fost făcută la spitalul Fremap de medicii Almoguera şi García de Lucas”, a anunţat, pe site-ul oficial, Rayo Vallecano, formație la care evoluează fundașul în vârstă de 34 de ani. „În cel mai fericit caz, voi reveni pe teren în patru-cinci săptămâni, maximum șase. Un scenariu mai puțin plăcut vorbește despre o revenire în două-trei luni, iar în cel mai rău caz, voi reveni peste cinci luni. Eu sper să-mi revin la timp pentru a putea juca și pentru a face parte din lotul pentru turneul final al EURO 2016”, a spus Raț.

FLORIN ANDONE ȘI-A PRELUNGIT CONTRACTUL LA CORDOBA

În schimb, un alt internațional român, atacantul Florin Andone a primit o veste bună, prelungindu-și contractul cu gruparea Cordoba, din liga secundă spaniolă. Noua înţelegere este valabilă până în iunie 2018, a anunţat clubul pe contul oficial de Twitter. La rândul său, Florin Andone a publicat ştirea prelungirii contractului printr-un clip video, în care a deschis o cutie de cadouri ce conţinea un tricou cu numărul 11, notând: „Acesta este cadoul meu de ziua Magilor. Hai, Cordoba!”. Jucătorul în vârstă de 22 de ani a semnat, în iulie 2014, un contract pe trei ani cu Cordoba, nou-promovată atunci în La Liga. Atacantul a început să joace pentru formaţia secundă şi a fost promovat la prima echipă a clubului la finalul anului 2014, bifând 36 de meciuri şi 13 goluri. Andone se află în Spania din 2005 şi a mai jucat la Vinaros, Villareal C, Castellon şi Atletico Baleares.

GÂLCĂ, LĂUDAT DE PRESA SPANIOLĂ

Cotidianul „Marca” a remarcat forma fizică excepţională a tehnicianului de la Espanyol Barcelona, Constantin Gâlcă, şi a ajuns la concluzia că, prin modul în care arată atât fostul internațional român, cât și Luis Enrique, se schimbă imaginea antrenorilor de fotbal. „Luis Enrique şi Gâlcă îşi menţin fizicul şi calităţile prin care s-au evidenţiat ca fotbalişti. Cheia: pasiunea lor pentru sport. Luis Enrique şi Gâlcă au ajutat la schimbarea imaginii pe care multe persoane o au cu privire la antrenorii de fotbal. Nu numai ca sunt tineri, dar cultul pentru corp şi forma lor demonstrează atât o apariţie cu stil şi atletică, cât şi că sunt într-adevăr la fel de bine pregătiţi fizic ca unii dintre fotbaliştii lor şi chiar mai mult de atât. Vârsta nu este un obstacol pentru a rămâne sportivi, deşi nu mai trăiesc din această activitate, ci din cunoştinţele lor fotbalistice”, a notat „Marca”, adăugând că antrenorul român în vârstă de 43 de ani și-a păstrat forma pe care o avea și ca jucător: „Românul este la fel ca atunci când evolua pe Montjuic, în urmă cu 15 ani. La el nu este vorba de sport extrem, ci de muncă în sala de gimnastică şi, peste toate, de elasticitatea şi flexibilitatea pe care le antrenează cu dedicaţie. Antrenorul lui Espanyol, conştient de importanţa unei alimentaţii sănătoase, dedică minimum patruzeci de minute pe zi alergării şi petrece de asemenea timp important în sala de gimnastică. Nu ridică greutăţi mari, ci doar pentru tonificare, lucrează mai mult muşchii abdominali şi face în special exerciţii pentru elasticitate. Fără să uite, normal, de fotbal”, a explicat cotidianul spaniol.

Citește și:

15.000 de bilete disponibile pentru fanii tricolorilor

Optimism moderat printre tricolori

Tricolorii vor disputa meciul de deschidere la EURO 2016

Tricolorii află sâmbătă adversarii din Franța12