Război la Mangalia! Se cere demiterea primarului prin referendum

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Contre între aleși

Război la Mangalia! Se cere demiterea primarului prin referendum

Administrație 07 Iunie 2017 / 09:50 4994 accesări
Primarul Mangaliei, Cristian Radu: „Mai bine consilierii locali şi-ar face timp să construiască ceva“

Primarul Mangaliei, Cristian Radu: „Mai bine consilierii locali şi-ar face timp să construiască ceva“

Când spui Mangalia, automat te gândești la mare, la distracție, la stațiuni care au fost cândva perlele litoralului românesc ori la cetatea Callatis. Numai că, de aproape 10 ani, în loc să se concentreze pe proiecte care să ducă la înflorirea municipiului, autoritățile locale o țin într-un continuu scandal. Indiferent cine s-a aflat la conducerea administrației locale din Mangalia, aleșii locali și-au făcut timp mai mult pentru a se certa decât pentru a rezolva problemele orașului. Mai nou, unii dintre consilieri s-au gândit să-l demită pe primar. În această idee, consilierul local al ALDE Nicolae Moroianu a început demersurile organizării unui referendum în care cetățenii orașului vor fi întrebați dacă vor ca primarul să fie demis. Într-un comunicat de presă, Moroianu spune că incompetența și reaua credință cu care este administrat orașul au întrecut orice limită. „În ședința Consiliului Local din 31 mai, primarul Radu Cristian și „echipa sa” de consilieri PNL și UNPR au scris un nou capitol trist în istoria orașului nostru. La inițiativa primarului, aleșii PNL și UNPR au votat din nou zeci de miliarde pentru avocați, zeci de miliarde pentru spații verzi, pe care le vedem cu toții cum arată după ce primarul a cheltuit peste 100 de miliarde de lei în ultimii patru ani pe întreținerea lor, zeci de miliarde pe studii de fezabilitate și alte zeci de miliarde pe diverse“, a spus Moroianu. În total, afirmă consilierul local, șeful administrației din Mangalia vrea să cheltuiască 10 milioane de euro, „bani care nu se regăsesc în bunăstarea și calitatea vieții locuitorilor orașului“.

DE LA CE A PLECAT SUPĂRAREA

Consilierul local spune că cei 10 milioane de euro pe care conducerea administrației locale dorește să-i cheltuiască vor fi împrumutați, „tot la inițiativa primarului și cu votul consilierilor PNL și UNPR“. „Urmează că noi și copiii noștri să plătim datoriile făcute de aceștia mult după ce ei vor fi plecați. Mai mult, a fost anulată Hotărârea de Consiliu Local inițiată de consilierii ALDE, PSD și PMP prin care, de la 1 noiembrie 2016, au fost subvenționate cu 50% apa și canalizarea pentru toți locuitorii orașului, hotărâre pe care primarul nu a vrut să o pună în aplicare deși a fost adoptată cu votul majorității membrilor Consiliului Local. Aceste lucruri sunt cele care au umplut paharul și așa prea plin al nemulțumirii față de felul în care este administrat orașul de primarul Radu Cristian. Faptul că orașul nostru devine pe zi ce trece mai gri, mai posomorât mai trist și mai sărac, faptul că trăim în mizerie și în beznă, că sportul și cultura au fost efectiv distruse, că străzile sunt pline de gropi mai mult ca niciodată, faptul că nu mai sunt flori în oraș și că ne-au năpădit buruienile, șobolanii și șerpii, faptul că a fost luată speranța și dorința copiilor noștri de a se realiza în orașul Mangalia și de a rămâne alături de noi să-i putem vedea construindu-și un viitor, toate aceste fapte sunt cele care deja umpluseră paharul nemulțumirilor. Și pentru toate acestea vinovat nu este altul decât managerul orașului, primarul Radu Cristian, cel în puterea căruia a stat să dezvolte orașul, să ne facă să fim fericiți si mândri că trăim în Mangalia, dar din rea voință sau incompetență nu a făcut-o. Din aceste motive, ca simplu cetățean al Mangaliei, fără niciun fel de conotație politică, am hotărât să pornesc demersurile organizării unui referendum pentru demiterea primarului Radu Cristian“, a subliniat Nicolae Moroianu.

APEL LA LOCUITORI

Alesul local face apel la toți cei care își iubesc orașul, indiferent dacă au sau nu o opțiune politică, dar care sunt „nemulțumiți de felul în care este condusă Mangalia de acest primar navetist, să pună umărul, să ne unim eforturile și să ne recâștigăm demnitatea și mândria pe care ne-au călcat-o în picioare“. „Dacă orașul va continua și în următorii trei ani în același fel în care a funcționat în ultimii cinci, în 2020 nu va mai fi mare lucru de reparat. Orașul va fi distrus și falimentat. Deja Mangalia este pe al doilea loc în țară la datorii și tocmai s-a mai dat acordul pentru încă un împrumut. Au fost de-a lungul istoriei atâția oameni care s-au jertfit pentru țara lor, pentru cetatea lor, pentru orașul lor atunci când acestea au fost amenințate de cotropitori și jefuitori. Sunt convins că locuitorii Mangaliei vor lăsa teama deoparte și vor da dovadă de unitate pentru că miza este una majoră: este chiar viața noastră de zi cu zi și felul în care ne-o vom trăi în orașul Mangalia. Dacă pentru asta nu se merită date o semnătură și un vot, atunci nu știu pentru ce“, a mai arătat Moroianu. De partea cealaltă, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a declarat pentru „Telegraf“ că nu are timp să comenteze propunerea lui Moroianu. „Mai bine consilierii locali şi-ar face timp să construiască ceva“, a afirmat Radu.

Taguri articol


12