Război la Prefectură! Se anunță proteste masive. Ce s-a întâmplat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Lumea iese în stradă

Război la Prefectură! Se anunță proteste masive. Ce s-a întâmplat

Administrație 04 Noiembrie 2018 / 17:27 2308 accesări

Proteste de amploare se anunță la Prefectură, începând de luni, 5 noiembrie. Primarul Medgidiei, Valentin Vrabie, a declarat război Prefecturii Constanța. Asta pentru că, spune edilul, instituția nu a luat nicio decizie în privința organizării unui referendum legat de dizolvarea Consiliului Local Medgidia, deși solicitările în acest sens au fost depuse în luna iulie. Supărat din această cauză, Vrabie a hotărât să pună presiune pe reprezentanții prefecturii, scoțând oamenii în stradă.

Primarul Medgidiei, Valentin Vrabie, a declarat război Prefecturii Constanța. Asta pentru că, spune edilul, instituția nu a luat nicio decizie în privința organizării unui referendum legat de dizolvarea Consiliului Local Medgidia, deși solicitările în acest sens au fost depuse în luna iulie. Supărat din această cauză, Vrabie a hotărât să pună presiune pe reprezentanții prefecturii, scoțând oamenii în stradă. „Începând de luni, 5 NOIEMBRIE, pentru o perioadă de 30 de zile, în intervalul orar 8.00 - 16.30, vă aștept alături de mine la ACȚIUNEA DE PICHETARE A PREFECTURII CONSTANȚA. Pentru că votul dumneavoastră reprezintă responsabilitate pentru mine, atât timp cât voi ocupa fotoliul de primar al municipiului Medgidia, nu voi permite ca interesele politice și jocurile de culise să afecteze bunăstarea noastră, a locuitorilor acestui municipiu”, a scris Vrabie pe Facebook, lansând un apel către locuitori.

PREFECTURA: „AM PRIMIT SESIZĂRI PRIN CARE CORECTITUDINEA DATELOR ERAU CONTESTATE”

În replică, Prefectura Constanța a transmis un comunicat de presă în care explică de ce nu s-a luat o decizie până acum și prezintă o serie de neconcordanțe în listele de semnături anexate solicitării de a organiza un referendum la Medgidia. „În data de 13 iulie, prin adresa nr. 17668, primarul municipiului Medgidia, în calitatea sa declarată de inițiator al referendumului prin care este vizată dizolvarea Consiliului Local, a înaintat Instituției Prefectului- Județul Constanța lista cuprinzând un număr de 10.378 de cetățenia cu drept de vot de pe raza municipiului Medgidia. De asemenea, prin această adresă era precizat că numărul solicitanților depășește procentul legal de 25% necesar pentru organizarea referendumului. Ulterior, Instituția Prefectului a primit sesizări prin care corectitudinea datelor cuprinse pe această listă și a metodei de întocmire a acesteia erau contestate. Prin natura responsabilităților legale, la care se adaugă suspiciunile de incorectitudine semnalate, prefectul a solicitat verificarea datelor de pe lista respectivă instituțiilor abilitate prin lege pentru acest gen de activități - Autoritatea Electorală Permanentă, IPJ Constanța și Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța. Procesul de verificare a datelor incluse în listă este extrem de minuțios și, ca urmare, de durată. Concluziile acestor verificări evidențiază că totalul solicitanților înscriși în listă este de 10.407. O persoană are mandat de urmărire generală emis pe numele său. 38 de persoane figurează ca fiind decedate înainte de data întocmirii listei. 11 persoane figurează ca fiind decedate după data întocmirii listei. 14 persoane au domiciliul schimbat după data întocmirii listei. 52 de persoane figurează ca având domiciliul schimbat înainte de data întocmirii listei. 796 de persoane figurează în Registrul Național de Evidență a Persoanelor cu un alt act de identitate valabil la momentul întocmirii listei. 189 de persoane nu au putut fi identificate în Registrul Național de Evidență a Persoanelor. 743 de persoane figurează în listă cu documente de identitate aparținând altor persoane. 5 persoane nu au putut fi identificate datorită scrisului ilizibil. 9 persoane nu au certificat prin semnatură datele înscrise. Pentru 36 de persoane au fost identificate diverse neconcordanțe (10 persoane au semnat de două ori, o persoană este minoră etc.). În considerarea confirmării unor suspiciuni de nelegalitate, prefectul a solicitat organelor judiciare abilitate să continue, cu celeritate, verificările asupra aspectelor sus-menționate”, se arată în comunicatul Prefecturii.

VRABIE CONTINUĂ RĂZBOIUL

Primarul Medgidiei, la rândul său, este hotărât să continue războiul. Acesta a transmis un nou mesaj în care a anunțat că nu intenționează să renunțe la proteste. „Veridicitatea datelor din cuprinsul fiecărei liste cu semnături strânse în municipiul Medgidia, necesare referendumului pentru DIZOLVAREA CONSILIULUI LOCAL MEDGIDIA este asumată prin semnătură de persoana care a întocmit lista respectivă și care este identificată în subsolul fiecărei liste întocmite. Aștept în mod oficial o adresă de la Instituția Prefectului - Județul Constanța prin care să fim informați câte semnături nu sunt valide, în listele înaintate Prefecturii Constanța și vom continua strângerea de noi semnături până atingem procentul de 25% necesar demarării referendumului. Medgidia este mai unită ca oricând iar luni dimineață începând cu ora 9.00 vom fi prezenți pe platoul din fața Prefecturii Constanța!”, a spus Vrabie.12
Pagina a fost generata in 0.2056 secunde