Războiul rece al cuvintelor. Trump, un orator iresponsabil! Rusia parează!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
SUA - Rusia Războiul rece al cuvintelor. Trump, un orator iresponsabil! Rusia parează!
Externe 11 Aprilie 2018 / 16:13 1126 accesări 0 comentarii

Aberaţiile preşedintelui american, Donald Trump, de pe Twitter, care au incendiat toate site-urile de ştiri din întreaga lume, au primit o replică pe măsură din partea Rusiei. Astfel, primul mesaj al lui Trump este următorul: „Rusia a promis că va doborî una câte una toate rachetele trase către Siria. Pregăteşte-te Rusia, pentru că ele vor veni, frumoase, noi şi inteligente („smart”). Nu ar fi trebuit să fii prietenă cu un animal care ucide cu gaze („Gas Killing Animal”), care-şi ucide propriul popor şi îi face plăcere”. La scurt timp, preşedintele a revenit cu un nou mesaj: „Relația noastră cu Rusia este mai gravă decât a fost vreodată, și asta include Războiul Rece. Nu există niciun motiv pentru acest lucru. Rusia are nevoie de ajutorul nostru pentru economia lor, ceea ce ar fi foarte ușor de făcut, și avem nevoie de toate națiunile să colaboreze. Opriți cursa înarmărilor?”, a scris președintele american pe Twitter.

Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse a transmis, în replică, un scenariu interesant. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului, Maria Zaharova, „Rachetele inteligente trebuie să zboare în direcţia teroriştilor, nu a guvernului legitim, care de câţiva ani luptă împotriva terorismului internaţional pe teritoriul său”. De asemenea, ea a atenţionat că un atac cu rachete din partea SUA asupra Siriei ar putea distruge dovezile din incidentul legat de „aşa-zisa utilizare de arme chimice în Ghouta de Est”. „Dar inspectorii din partea Organizaţiei pentru Interzicerea de Arme Chimice (OIAC) au fost preveniţi că acum rachetele inteligente vor distruge toate dovezile utilizării de arme chimice la sol? Sau întregul scenariu constă tocmai în a şterge rapid urmele provocării cu lovituri de rachete inteligente, astfel ca inspectorii internaţionali să nu mai aibă ce găsi ca dovezi?”, a mai notat Zaharova.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.197 secunde