Razie a polițiștilor constănțeni, în urma căreia au fost aplicate 300 de sancțiuni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Razie a polițiștilor constănțeni, în urma căreia au fost aplicate 300 de sancțiuni

Eveniment 13 Februarie 2023 / 18:57 807 accesări

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat o razie în vederea menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale, precum și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Acțiunile s-au desfășurat în principal în municipiul Constanța, dar și în alte localități din județ.

În urma raziei, polițiștii au aplicat aproximativ 300 de sancțiuni, în valoare totală de peste 121.000 de lei, dintre care 80 la Legea 61/1991, 209 la OUG 195/2002, iar restul pentru alte încălcări ale normelor legale.

Totdată, au fost reținute în vederea suspendării 17 permise de conducere, au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare și a fost reținut un set de plăcuțe de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 3 infracțiuni.

Exemple:

La data de 11 februarie, în jurul orei 19.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 4 Poliție au identificat un bărbat, de 45 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Justiției din municipiul Constanța, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 11 februarie, în jurul orei 19.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au identificat un bărbat, de 29 de ani, care a condus un autoturism, pe aleea Veteranilor din municipiul Constanța, fiind sub influența substanțelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la canabis.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul avea permisul de conducere reținut.

Acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

La data de 11 februarie,în jurul orei 17.15, polițiști din cadrul Postului de Poliție Târgușor au identificat un bărbat, de 36 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Constanței din comuna Târgușor, fiind sub influența băuturilor aloolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cazurile s-au întocmit dosare de cercetare penală.

La razie au participat și jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța și polițiști locali de la Direcția Generală Poliția Locală Constanța.Ştiri recomandate

12