Razie a polițiștilor în Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Razie a polițiștilor în Constanța

Eveniment 17 Ianuarie 2022 / 15:25 584 accesări

În cursul nopții trecute, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat acțiuni pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, precum și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19.

La acțiunea desfășurată în municipiul Constanța, în zonele de competență ale Secțiilor 2 și 3, au participat aproximativ 70 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale și acțiuni speciale, precum și jandarmi ai Grupării Mobile „Tomis” și Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 420 de persoane, au fost controlate peste 60 de autovehicule, totodată fiind verificate 35 de localuri.

În urma activităților, au fost aplicate 153 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 88.000 de lei.

Exemple:

Polițiști din cadrul Secției 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la un local de pe strada Răscoalei (restaurant), nu se respectă programul de funcționare prevăzut de Legea 55/2020 și H.G. 34/2022. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

Polițiști din cadrul Secției 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la un local de pe bulevardul Tomis (restaurant), nu se respectă programul de funcționare prevăzut de Legea 55/2020 și H.G. 34/2022. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Polițiști din cadrul Secției 2 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la un local de pe bulevardul Tomis (restaurant) nu se respectă programul de funcționare prevăzut de Legea 55/2020 și H.G. 34/2022. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Polițiști din cadrul Secției 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la un local de pe strada Ecaterina Varga (restaurant), nu se respectă programul de funcționare prevăzut de Legea 55/2020 și H.G. 34/2022. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Polițiști din cadrul Secției 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la un local de pe bulevardul Tomis (sală de jocuri), nu se respectă programul de funcționare, potrivit legislației în vigoare. Totodată, în interior au fost identificate 12 persoane care nu dețineau certificat verde. Administratorul societății comerciale a fost sancționat cu amendă în valoare totală de 4.000 de lei, iar persoanele prezente, care nu dețineau certificat verde, au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 4.750 de lei.

Polițiști din cadrul Secției 2 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la 4 localuri (săli de jocuri), se permite accesul persoanelor care nu dețin certificat verde. Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

Polițiști din cadrul Secției 3 au identificat un bărbat, de 37 de ani, care a condus un autoturism pe strada Mircea cel Bătrân, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1444 secunde