Razii în Germania

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Razii în Germania

Externe 01 Februarie 2017 / 14:36 410 accesări

Peste 1.100 de membri ai forțelor de poliție germane au descins, miercuri dimineață, la 54 de adrese, inclusiv locuințe sau moschei, din orașul Frankfurt și alte localități din landul Hessa și au arestat un bărbat de naționalitate tunisiană despre care se crede că ar fi plănuit un atac terorist. Autoritățile suspectează că tunisianul de 36 de ani a fost recrutat de organizația teroristă Stat Islamic încă din august 2015 și și-ar fi creat o rețea de susținători, pentru a comite un atentat în Germania, a anunțat Procuratura de la Frankfurt. Poliția a efectuat razii în Frankfurt am Main, Offenbach am Main, Darmstadt, Limburg și Wiesbaden. În total, autoritățile anchetează 16 suspecți cu vârste între 16 și 46 de ani, inclusiv bărbatul arestat. Planurile privind atacul erau într-o fază incipientă și o țintă concretă nu fusese încă selectată, a precizat Procuratura. Peter Beuth, ministrul de Interne al landului Hessa, a declarat că nu era vorba de un pericol iminent, dar a precizat că poliția a reușit să destructureze o vastă rețea salafistă. Salafismul este o interpretare ultraconservatoare a sunnismului.

Investigația în acest caz a durat patru luni și circa 150 de ofițeri de poliție au lucrat la ea. Tunisianul reținut a locuit în Germania, în perioada 2003-2013, și a revenit ca azilant în august 2015. El a fost arestat un an mai târziu, deoarece nu ispășise o sentință pentru vătămare corporală din 2008. În același timp, autoritățile tunisiene încercau să obțină extrădarea lui, fiind suspectat că ar fi participat la atacul de la Muzeul Bardo din Tunis, în martie 2015. Suspectul a fost eliberat în noiembrie 2016, după ce și-a ispășit pedeapsa, dar autoritățile din Tunisia nu au reușit să prezinte documentația pentru aprobarea măsurii de extrădare. Totuși, tunisianul a fost ținut sub supraveghere după eliberare, până în momentul arestării.

Marți, poliția germană a arestat, la Berlin, trei persoane despre care se presupune că aveau legături strânse cu militanți SI și ar fi plănuit să călătorească în Orientul Mijlociu, pentru a se alătura rețelei teroriste.12
Pagina a fost generata in 0.2625 secunde