„Razna prin povești” de Ziua Dobrogei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Razna prin povești” de Ziua Dobrogei

Cultură 10 Noiembrie 2015 / 18:22 1092 accesări

Pe 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei, Teatrul de Stat Constanța îi invită pe spectatori la o călătorie relaxantă... „Razna prin povești”. Spectacolul, programat sâmbătă, de la ora 19.00, poate fi urmărit cu plăcere și de cei mici, dar și de cei mari, deoarece poveștile lui Creangă nu au vârstă.

Conceput sub forma unui triptic, „Razna prin povești”, în regia lui Nicolae Poghirc, poartă publicul mai întâi în „Bojdeuca lui Creangă”, apoi îi arată „Prostia omenească”, după care îl duce în casa „Soacrei cu trei nurori”.

La succesul spectacolului contribuie umorul sănătos, neaoș din scrierile lui Ion Creangă, decorurile simple, care induc atmosfera de interior țărănesc românesc, costumele inspirate de portul popular - creații ale scenografei Sanda Mitache - și ilustrația muzicală realizată de Liviu Manolache. În distribuție se regăsesc actorii: Adrian Dumitrescu, Mirela Pană, Cristina Oprean, Georgiana Rusu, Ana Maria Ștefan, Alina Manțu, Paula Prodan, Alexandru Iacov, Florina Stănculeț, Cosmina Soare și Andor Luca Axente.

În luna decembrie, spectacolul va participa la Festivalul Internațional de Teatru de la Izmir.

Citește și:

Pentru cititori, „Raiul” se deschide sâmbătă

„Repere dobrogene”, în prag de sărbătoare

„Razna prin povești”, o premieră pentru toate vârstele

„Razna prin povești” sau sărbătoarea hazului românesc12