Răzvan Lucescu, cel mai longeviv antrenor din prima ligă a Greciei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Răzvan Lucescu, cel mai longeviv antrenor din prima ligă a Greciei

Sport 20 Octombrie 2016 / 14:20 438 accesări
Răzvan Lucescu este bine văzut în campionatul de fotbal al Greciei

Răzvan Lucescu este bine văzut în campionatul de fotbal al Greciei

Antrenorul român Răzvan Lucescu, în vârstă de 47 de ani, a devenit cel mai longeviv tehnician care activează în prima ligă a Greciei, informează presa elenă. El este văzut cu ochi buni la echipă, iar grecii spun că tehnicianul român a câștigat încrederea, de altfel greu de obținut, patronului Christos Panopoyloy și doar decizia lui clară ar face să fie îndepărtat de pe banca lui Xanthi. Recent, Răzvan Lucescu a primit o ofertă din Arabia Saudită, unde Al Hilal i-a pregătit 4,5 milioane de dolari pentru doi ani de contract, dar Xanthi nu a dorit să-l lase să plece.

Podiumul celor mai longevivi antrenori din Grecia este completat de John Petrakis, care are contract până în ianuarie 2017 cu PAS Giannina, și Giannis Matzourakis, antrenorul lui FC Panetolikos din octombrie 2015. Fostul antrenor al Rapidului a preluat conducerea lui Xanthi pe 28 septembrie 2014.

Lucescu jr. a ajuns primul în topul celor mai longevivi antrenori din Grecia după plecarea de la Iraklis Salonic a lui Nikos Papadopoulos, care conducea echipa din 21 aprilie 2014. Acesta a fost demis marţi.

În sezonul trecut, Xanthi, cu Răzvan Lucescu pe bancă, a ajuns pentru prima dată în istorie în finala Cupei Greciei, pierdută în fața lui Olympiakos Pireu, campioana en titre. În etapa trecută a campionatului, formaţia lui Lucescu a învins-o pe Panathinaikos Atena cu scorul de 2-1, aceasta fiind prima victorie a lui Xanthi din actuala stagiune. Obiectivul lui Xanthi este evitarea retrogradării.12